Mε ταχύτερο ρυθμό μειώθηκαν τον Δεκέμβριο οι τιμές των κατοικιών στην Κίνα, σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, αντανακλώντας τη σταθερά αδύναμη ζήτηση εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19 και παρά τη σωρεία μέτρων στήριξης από πλευράς της κινεζικής κυβέρνησης.

Η κρίση στην αγορά ακινήτων στην Κίνα επιδεινώθηκε αυτό το καλοκαίρι, με τα επίσημα στοιχεία να δείχνουν ότι τόσο οι τιμές των κατοικιών, όσο και οι πωλήσεις και επενδύσεις στο real estate μειώθηκαν τους τελευταίους μήνες, εντείνοντας περαιτέρω την πίεση στην ασθμαίνουσα οικονομία της χώρας.

Κίνα: Έντονη κινητικότητα στα νοσοκομεία και άδεια ράφια στα φαρμακεία – Τι συμβαίνει;

Υποχώρηση τιμών σε 100 πόλεις

, καθώς κατέγραψαν μείωση κατά 0,08% σε σχέση με τον Νοέμβριο, όπου είχε επίσης καταγραφεί μείωση κατά 0,06%, σύμφωνα με έρευνα της China Index Academy (CIA), μιας από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες ακινήτων της χώρας.

Από τις 100 αυτές πόλεις, οι 68 πόλεις κατέγραψαν πτώση σε μηνιαία βάση, όταν τον Νοέμβριο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 57, σύμφωνα με την έρευνα.

Η Κίνα ενίσχυσε τις τελευταίες εβδομάδες τη στήριξη του κλάδου σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τη μακροχρόνια πίεση ρευστότητας που έπληξε τους επενδυτές και κατασκευαστές, ενώ «φρέναρε» την ολοκλήρωση πολλών στεγαστικών έργων, εντείνοντας το κλίμα ανασφάλειας και περιορίζοντας την εμπιστοσύνη των αγοραστών. Οι κινήσεις περιλαμβάνουν άρση της απαγόρευσης συγκέντρωσης κεφαλαίων μέσω προσφορών μετοχών για εισηγμένες εταιρείες ακινήτων.

Ο τομέας ακινήτων ενισχύθηκε κάπως και από την απόφαση του Πεκίνου να σταματήσει απότομα την αυστηρή πολιτική της μηδενικής COVID στις αρχές Δεκεμβρίου, μια ενέργεια που θα μπορούσε να ενισχύσει κάπως το αγοραστικό ενδιαφέρον ανάμεσα στους καταναλωτές. Ωστόσο, ο ιός εξαπλώνεται τώρα σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα και πιθανότατα μολύνει εκατομμύρια ανθρώπους την ημέρα, σύμφωνα με ορισμένους διεθνείς ειδικούς στον τομέα της υγείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή