Στόχος δριμείας κριτικής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ έγινε για μία ακόμη φορά η υπουργός ‘Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ (SPD), για την αμφιλεγόμενη επιλογή της να απευθύνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ πίσω της βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εορταστικές εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου, με βεγγαλικά και κροτίδες. Αντικείμενο σχολίων έγινε όμως και η ουσία των δηλώσεών της.

«Υπάρχει σε εξέλιξη ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης. Και σε σχέση με αυτό, κέρδισα πολλές εμπειρίες, πάρα πολλές συναντήσεις με ενδιαφέροντες και υπέροχες ανθρώπους. Και για αυτό λέω ένα ειλικρινές ευχαριστώ», δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ, με τη φωνή της να ξεχωρίζει οριακά από τον θόρυβο των πυροτεχνημάτων. Το βίντεο είχε μαγνητοσκοπηθεί με κινητό τηλέφωνο και αναρτήθηκε στoν προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

20 τρόποι με τους οποίους άλλαξε τον κόσμο ο πόλεμος στην Ουκρανία

«Ντροπιαστικές στιγμές»

«Η δήλωση της υπουργού ‘Αμυνας σχετικά με τον πόλεμο με τα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα στο βάθος αποτελεί απλώς το επιστέγασμα μιας σειράς από ντροπιαστικές στιγμές. Για αυτό, για κάθε επιπλέον λεπτό που ο καγκελάριος διατηρεί αυτή την υπουργό προκαλώντας επιπλέον ζημιά στη φήμη της χώρας μας, θα θεωρηθεί υπόλογος. Ποιος θα μας πάρει πλέον στα σοβαρά;», δήλωσε η Σεράπ Γκιουλέρ από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU).

Η κυρία Λάμπρεχτ έχει κατ΄επανάληψη προκαλέσει σχόλια, είτε λόγω των σοβαρών ελλείψεων που διαπιστώνονται καθημερινά στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις είτε λόγω προσωπικών επιλογών της, όπως το να συνοδεύεται σε επίσημα ταξίδια με στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα από τον γιο της.

«Με την κυρία Λάμπρεχτ, θα ήταν καλύτερα εάν παραιτείτο εθελοντικά. Όποιος δεν μπορεί ούτε καν να παραγγείλει πυρομαχικά και δυσκολεύεται να αγοράσει μερικά αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, απλώς δεν κάνει για τη θέση», δήλωσε τον Δεκέμβριο ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, αναφερόμενος στις σοβαρές ελλείψεις σε πυρομαχικά, αλλά και στα προβλήματα που διαπιστώθηκαν με την παραγγελία των F-35 από τις ΗΠΑ, λόγω πλημμελούς προετοιμασίας της γερμανικής πλευράς. Επιπλέον, η Bundeswehr ανέλαβε από την 1η Ιανουαρίου τη διοίκηση της δύναμης πολύ ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ (VJTF) και διαπίστωσε μόλις λίγες εβδομάδες πριν ότι τα 18 άρματα μάχης PUMA ήταν όλα ελαττωματικά. Την τελευταία στιγμή αντικαταστάθηκαν με τα κατά πολύ παλαιότερα Marder.

Οργή στα ΜΜΕ

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της κυρίας Λάμπρεχτ προκάλεσε δυσμενή σχόλια και από τα γερμανικά ΜΜΕ: «Η Λάμπρεχτ δεν είναι πλέον κατάλληλη για υπουργός», γράφει η Tagesspiegel, επισημαίνοντας ότι η δήλωσή της έκανε τον πόλεμο να μοιάζει με «συναρπαστική επαγγελματική εμπειρία». Το μήνυμά της «ντρόπιασε» τη Γερμανία, σχολιάζει η BILD, ενώ το περιοδικό Der Spiegel έκανε λόγο για «ακατάλληλο και ντροπιαστικό» βίντεο. Η Süddeutsche Zeitung από την πλευρά της αμφισβητεί την ικανότητα της υπουργού να διαχειριστεί το τεράστιο εγχείρημα του εκσυγχρονισμού των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων: «Για αυτό το έργο δεκαετιών, θα θέλαμε να δούμε έναν ηγέτη που θα δίνει χαρά και ενέργεια στην αμυντική πολιτική, θα επηρεάζει το υπουργείο και τον στρατό και θα χρησιμοποιεί τη δημόσια προσοχή προς όφελος των ενόπλων δυνάμεων», αναφέρει η εφημερίδα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν περιορίστηκε να δηλώσει: «Δεν βλέπω λόγο να αξιολογήσω τώρα αυτό το θέμα», ενώ η επικεφαλής της επιτροπής ‘Αμυνας της Bundestag Μαρί-‘Αγγκνες Στρακ-Τσίμερμαν έλαβε αποστάσεις από το βίντεο, λέγοντας ότι «αφορά την υπουργό και το επικοινωνιακό της επιτελείο, αλλά το βρίσκω κάπως ατυχές και δεν θέλω να πω περισσότερα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».