Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αναμένει ότι ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα μειωθεί στο 7% φέτος και θα συνεχίσει να μειώνεται από το 2024 και μετά, αλλά οι υψηλές τιμές της ενέργειας θα αποτελούν στο εξής τη νέα κανονικότητα.

«Ο στόχος (για τον πληθωρισμό) παραμένει 2%. Αυτό πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη γερμανική κυβέρνηση», δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντνερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Ενεργειακή κρίση: Η Τουρκία μειώνει τις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έχοντας προηγουμένως λάβει ώθηση από την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την πτώση των ρωσικών ενεργειακών εξαγωγών, ο ετήσιος πληθωρισμός της Γερμανίας επιβραδύνθηκε ελαφρώς τον Νοέμβριο στο 11,3% από το υψηλό 11,6% τον προηγούμενο μήνα.

Υπέρ του fracking

Ο Λίντνερ δήλωσε ότι η Γερμανία χρειάζεται μια «αμερόληπτη» ενεργειακή πολιτική προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η βιομηχανία, προσθέτοντας ότι το εγχώριο φυσικό αέριο, το σχιστολιθικό πετρέλαιο (fracking) και η πυρηνική ενέργεια θα πρέπει να εξεταστούν στο μείγμα ενεργειακών πηγών μαζί με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Η απαγόρευση (του fracking) πρέπει να καταργηθεί. Τότε οι ιδιώτες επενδυτές θα μπορούν να αποφασίσουν αν η εξόρυξη είναι οικονομική», πρόσθεσε.

Η παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου έχει μειωθεί στη Γερμανία, κυρίως επειδή απαγορεύεται το μη συμβατικό fracking και οι νόμοι για την προστασία του περιβάλλοντος καθιστούν δύσκολη την αναζήτηση άδειας για νέες γεωτρήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή