Το Ντουμπάι τερμάτισε τον φόρο του 30% στις πωλήσεις αλκοόλ στο εμιράτο την Κυριακή, και κατέστησε ελεύθερες τις απαιτούμενες άδειες αλκοολούχων ποτών, τερματίζοντας μια μακροχρόνια πηγή εσόδων, που προφανώς θα ενισχύσει περαιτέρω τον τουρισμό.

Η ξαφνική ανακοίνωση που έγινε από τους δύο λιανοπωλητές αλκοόλ του Ντουμπάι που συνδέονται με το κράτος, προήλθε προφανώς από κυβερνητικό διάταγμα της κυβερνώσας οικογένειας Αλ Μακτούμ. Ωστόσο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν αναγνώρισαν αμέσως την απόφαση και δεν απάντησαν σε ερωτήσεις του Associated Press.

Αλλά ακολουθεί χρόνια χαλάρωσης των κανονισμών σχετικά με το ποτό στο εμιράτο, το οποίο τώρα πουλάει αλκοόλ ακόμα και κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και άρχισε να παρέχει παράδοση κατ’ οίκον κατά τη διάρκεια των lockdown στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού .

Το Ντουμπάι γίνεται το νέο City

Βαρόμετρο

Οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών έχουν χρησιμεύσει εδώ και πολύ καιρό ως σημαντικό βαρόμετρο της οικονομίας του Ντουμπάι, ενός κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού στα ΗΑΕ, όπου εδρεύει η αεροπορική εταιρεία μεγάλων αποστάσεων Emirates. Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο κοντινό Κατάρ, τα πολλά μπαρ του Ντουμπάι προσέλκυσαν οπαδούς του ποδοσφαίρου που μετακινούνταν .

Ωστόσο, μια πίντα μπύρας μπορεί εύκολα να κοστίσει πάνω από $10 σε ένα μπαρ, με άλλα ποτά να είναι ακόμα πιο ακριβά.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ντουμπάι, οι μη μουσουλμάνοι πρέπει να είναι 21 ετών και άνω για να καταναλώνουν αλκοόλ. Οι πότες υποτίθεται ότι φέρουν πλαστικές κάρτες που εκδίδονται από την αστυνομία του Ντουμπάι που τους επιτρέπουν να αγοράζουν, να μεταφέρουν και να καταναλώνουν μπύρα, κρασί και άλλα ποτά. Διαφορετικά, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και συλλήψεις — παρόλο που το τεράστιο δίκτυο μπαρ, νυχτερινών κέντρων και ξενοδοχείων του εμιράτου σχεδόν ποτέ δεν ζητά να δει την άδεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας