Πιέσεις δέχεται σήμερα Τρίτη η μετοχή της Apple αγγίζοντας στη διάρκεια της συνεδρίασης το -4%, με τις ρευστοποιήσεις ωστόσο να έχουν ξεκινήσει πριν από το άκουσμα του κουδουνιού για την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street.

Περί τις 19:00 ώρα Ελλάδος, η μετοχή ακριβότερης εταιρείας στον κόσμο υποχωρεί κατά 3,90%, διολισθαίνοντας στα 124,82 δολάρια.

Ο λόγος για τη σημερινή πτώση είναι το δημοσίευμα του Nikkei Asia, με το οποίο αναφέρει ότι η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία ειδοποίησε τους προμηθευτές της ότι αναμένει η ζήτηση το α΄ τρίμηνο του 2023 για κάποια προϊόντα της να είναι εξασθενημένη. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης, η Apple φέρεται να ζήτησε από τους προμηθευτές της να αποστείλουν λιγότερα εξαρτήματα για τα AirPods, Apple Watch και MacBooks.

«Η Apple μας έχει προειδοποιήσει να μειώσουμε τις παραγγελίες για σχεδόν όλες τις γραμμές παραγωγής από το τέταρτο τρίμηνο του 2022, εν μέρει διότι η ζήτηση δεν είναι τόσο ισχυρή. Η εφοδιαστική αλυσίδα στην Κίνα ακόμη προσπαθεί να προσαρμοσθεί μετά την αλλαγή πολιτικής, η οποία προκάλεσε ελλείψεις σε εργάτες εξαιτίας της απότομης αύξησης των κρουσμάτων», ανέφερε ένας εκ των προμηθευτών της εταιρείας στο Nikkei Asia.

Κίνα: Σε κίνδυνο η Apple από το κύμα Covid

Σήμερα εξάλλου, η BNP Paribas Exane υποβάθμισε τόσο την τιμή στόχο για τη μετοχή της Apple (140 δολάρια και από αγορά σε ουδέτερη), όπως και τις εκτιμήσεις για το EPS της μετοχής και για τις παραγγελίες iPhones. Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η εταιρεία θα παραδώσει το 2023 224 εκατ. τηλέφωνα.

Από τη μεριά του, με δημοσίευμά του το Reuters αναφέρει ότι το εργοστάσιο της Foxconn στην κινεζική πόλη της Ζενγκού που είναι ζωτικής σημασίας για την κατασκευή των iPhones έχει επανέλθει σχεδόν σε πλήρη επαναλειτουργία, μετά από εβδομάδες με πολλά προβλήματα.

Η νέα έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα η οποία άρχισε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, προκάλεσε ελλείψεις στο εργατικό δυναμικό της Foxconn. Οι ελλείψεις αυτές ανάγκασαν την τεχνολογική εταιρεία να προσφέρει μπόνους έως και 14.000 γιουάν (περί των 2.000 δολαρίων) προκειμένου να προσελκύσει εργαζόμενους. Εν μέσω αυτών των προβλημάτων, κάποιοι εκ των εργαζομένων προέβησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τις απολαβές τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή