Περίπου 100.000 λιγότερα αυτοκίνητα πούλησε το 2022 η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW. Συνολικά οι πωλήσεις ανήλθαν σε 2,4 εκατομμύρια οχήματα.

Ωστόσο κατάφερε να υπερδιπλασιάσει το ποσοστό πωλήσεων των πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων της το οποίο διαμορφώθηκε σε σχεδόν 10% επί των συνολικών πωλήσεων, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

BMW: Διπλασιασμός πωλήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα το πρώτο 9μηνο

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία επί των συνολικών πωλήσεων του ομίλου στο 15%, το 2023.

Φρένο στις πωλήσεις από κινεζικά Lockdown και ευρωπαϊκό πληθωρισμό

Το brand BMW πούλησε 2,1 εκατομμύρια οχήματα πέρυσι, πιο κάτω από το ρεκόρ των 2,2 εκατομμυρίων το 2021, καθώς τα lockdown λόγω COVID-19 στην Κίνα περιόρισαν την προσφορά, ενώ και ο υψηλός πληθωρισμός στην Ευρώπη είχε αρνητικό αντίκτυπο στην καταναλωτική ζήτηση.

Ωστόσο, η BMW έχει αντισταθμίσει μέχρι στιγμής τη μείωση του όγκου πωλήσεων με υψηλότερες τιμές, με τα κέρδη του τρίτου τριμήνου να αυξάνονται το 2022.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει τα πλήρη στοιχεία των πωλήσεών της στο 2022 στις 10 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.