Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ουκρανίας συρρικνώθηκε κατά 30,4% το 2022, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση εδώ και πάνω από 30 χρόνια, εξαιτίας του πολέμου με τη Ρωσία, δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός Οικονομίας Γιούλια Σβιριντένκο.

Η Γιούλια Σβιριντένκο, η οποία είναι επίσης πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφέρει σε δήλωσή της ότι η οικονομία της Ουκρανίας υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες από τότε που κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Σοβιετική Ένωση το 1991, αν και η πτώση ήταν μικρότερη από την αρχικά αναμενόμενη.

Συρρίκνωση της ουκρανικής οικονομίας κατά 30% στο εννεάμηνο

«Οι επιτυχίες των αμυντικών δυνάμεων της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή, η συντονισμένη δουλειά της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων, το άρρηκτο πνεύμα του πληθυσμού και η ταχύτητα ανοικοδόμησης κατεστραμμένων μονάδων ζωτικής σημασίας, καθώς και η συστημική οικονομική υποστήριξη από διεθνείς δωρητές μας επέτρεψαν να συντηρήσουμε το οικονομικό μέτωπο και συνεχίσουμε την κίνησή μας προς τη νίκη», είπε χαρακτηριστικά η Σβιριντένκο.

Το υπουργείο Οικονομίας είπε ότι οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας συνέχισαν να ασκούν πίεση στην επιχειρηματική δραστηριότητα και το συναίσθημα.

Το ΑΕΠ της Ουκρανίας αυξήθηκε κατά 3,4% το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή