Ενδιαφέρον προσελκύουν και τα επόμενα βήματα στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της Αθήνας, με τη γερμανική Handelsblatt να τονίζει πως «πάνω από όλα, το ελληνικό κράτος θέλει να ιδιωτικοποιήσει έργα υποδομής όπως αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους και ιαματικά λουτρά».

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η ελληνική κυβέρνηση κάνει πίσω τώρα σε δύο προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις. Τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας θα παραμείνουν στα χέρια του κράτους, λόγω της γεωστρατηγικής τους σημασίας.

Ποια η επόμενη μέρα των ιδιωτικοποιήσεων – Το νέο πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ιδιωτικοποιήσεις εντάσσονται στους όρους που επέβαλαν οι διεθνείς δανειστές την περίοδο της ελληνικής οικονομικής κρίσης, με τα έσοδα θα διατίθενται για τη μείωση του χρέους. «Στην αρχή όμως υπήρχαν ψευδαισθήσεις για τα έσοδα. Το 2011, η τότε σοσιαλδημοκρατική ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δις ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια. Μέχρι σήμερα όμως, έντεκα χρόνια μετά, έχουν μπει στο ταμείο μόλις 8,2 δις ευρώ», ανέφερε η Handelsblatt.

Η Καλαμάτα

Αναφερόμενη στις επιμέρους κινήσεις της Αθήνας, η γερμανική εφημερίδα, στέκεται στην Καλαμάτα, όπου -όπως υπογραμμίζει- βρίσκεται το Costa Navarino, «ένα θέρετρο πέντε αστέρων στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου. Πολλές διασημότητες όπως η Angelina Jolie, ο Robert De Niro και ο Cristiano Ronaldo έχουν χαλαρώσει εκεί, ενώ τα δύο γήπεδα γκολφ προσελκύουν παίκτες παγκόσμιας κλάσης».

«Αλλά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μέσω του οποίου φτάνουν τα αστέρια με τα ιδιωτικά τους τζετ καθώς και οι τουρίστες με πτήσεις τσάρτερ, αξίζει στην καλύτερη περίπτωση ένα αστέρι», σημειώνει η εφημερίδα. «Ενα ερειπωμένο κτίριο και ένας διάδρομος όπου μπορούν να σταθμεύσουν μόλις τέσσερα αεροσκάφη. Αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα».

«Η Ελλάδα παραχωρεί σε ιδιώτες επενδυτές, για περίοδο 40 ετών, τη λειτουργία του αεροδρομίου που διαχειριζόταν προηγουμένως το ίδιο κράτος. Η περίοδος υποβολής προσφορών έληξε στα μέσα Δεκεμβρίου», αναφέρει το άρθρο και επισημαίνει πως τέσσερις μνηστήρες εξέφρασαν ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία