Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, καθώς άνοιξε η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, την ώρα που οι επενδυτές αποτιμούν τα στοιχεία του πληθωρισμού για να εκτιμήσουν την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικών των μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,1%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να κερδίζει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,16% στις 7.706 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,24% στις 14.810 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,22% στις 6.884 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, πιέσεις δέχονται οι J Sainsbury και η JD Sports, μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του δ’ 3μηνου του 2022. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο τομέας αναμένεται ευρέως να περάσει δύσκολες στιγμές, με την καταναλωτική ζήτηση να επηρεάζεται αρνητικά και το 2023, καθώς η ανάπτυξη σε πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες επιβραδύνεται.

Απώλειες 3% και για την ελβετική εταιρεία παραγωγής χημικών προϊόντων Sika, η οποία ανακοίνωσε αύξηση 13,4% στις πωλήσεις για το σύνολο του έτους, αν και τα νέα ανοίγματα εργοστασίων και οι εξαγορές βοήθησαν την εταιρεία να ξεπεράσει για πρώτη φορά τον στόχο της να φτάσει τις ετήσιες πωλήσεις των 10 δισ. ελβετικών φράγκων.

Τα μάκρο

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε ύφεση, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος στο 1,7%, αφού τον Ιούνιο είχε εκτιμήσει ότι θα αναπτυσσόταν με ρυθμό 3% το 2023. Ένας ρυθμός ανάπτυξης 1,7% θα καθιστούσε το τρέχον έτος ένα από τα πιο αδύναμα έτη ανάπτυξης των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές