Με μικρά κέρδη, απόλυτα εναρμονισμένο με την εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τις περισσότερες διακυμάνσεις να είναι περιορισμένες. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,29% στις 964,99 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης

Η νευρικότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό και σήμερα της αγοράς, καθώς ενώ συντηρεί το θετικό της πρόσημο, τα βαρίδια από επιλεγμένους τίτλους δεν αφήνουν τον γενικό δείκτη να δοκιμάσει τη ζώνη των 970 μονάδων. Μια ζώνη που θα απαιτήσει όχι μόνο έναν ισχυρό καταλύτη, αλλά αρκετά κεφάλαια για τη διάσπασή της.

Η δοκιμασία αυτή δεν αναμένεται να υπάρξει πριν βελτιωθεί η ορατότητα με την πορεία του πληθωρισμού διεθνώς, ειδικά στις ΗΠΑ, καθώς θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί το μέγεθος στις ΗΠΑ, ενώ ήδη έχουν δοθεί κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα από τις τιμές καταναλωτή στην Ευρώπη.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Autohellas, Jumbo, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν και Eurobank ηγούνται της ανόδου, ενώ ανοδικά κινούνται οι Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και Σαράντης. Από την άλλη, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια και Quest δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρνητικά κινούνται οι Λάμδα και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών