Τεχνικό πρόβλημα σε σύστημα της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προκαλεί καθυστερήσεις πτήσεων σε όλη τη χώρα.

Η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι οι λειτουργίες της επηρεάζονται από τεχνικό πρόβλημα, προκαλώντας προβλήματα στις αερομεταφορές στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Αναθερμαίνουν τις σχέσεις με Καναδά και Μεξικό για ισχυροποίηση της Βόρειας Αμερικής

Συνεχίζεται η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος

Τεχνικό πρόβλημα σε σύστημα της FAA προκαλεί καθυστερήσεις σε αεροδρόμια σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον Διεθνή Αερολιμένα Όστιν-Μπέργκστρομ. Η FAA ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να αποκαταστήσει το σύστημα που ειδοποιεί τους πιλότους για κινδύνους και αλλαγές σε εγκαταστάσεις και διαδικασίες αεροδρομίων, που σταμάτησε να επεξεργάζεται επικαιροποιημένες πληροφορίες.

«Η FAA συνεχίζει να προσπαθεί να αποκαταστήσει πλήρως το σύστημα Notice to Air Missions (NOTAM) ύστερα από τεχνικό πρόβλημα», ανέφερε η Υπηρεσιά Πολιτικής Αεροπορίας,την Τετάρτη.

Περισσότερες από 760 καθυστερήσεις

Ενώ κάποιες λειτουργίες αρχίζουν να αποκαθίστανται, οι λειτουργίες του Εθνικού Συστήματος Εναέριου Χώρου παραμένουν περιορισμένες», ανέφερε η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε ανάρτηση στο Twitter. Πάνω από 760 πτήσεις καθυστέρησαν εντός των ΗΠΑ ή ενώ εκτελούσαν δρομολόγια προς ή από τη χώρα, έως σήμερα στις 13.30 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Παράλληλα ακυρώθηκαν άλλες 91 πτήσεις εσωτερικού ή δρομολόγια αεροσκαφών προς ή από τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα