Το ρεκόρ της Pyramis στα Οινόφυτα

·      Τις πρώτες κεραμικές εστίες άρχισε να παραδίδει εδώ και λίγο διάστημα η παραγωγική μονάδας της Pyramis που στήθηκε στα Οινόφυτα και στελεχώθηκε από πρώην εργαζόμενους του ιστορικού εργοστασίου της «Pitsos».

·      Προηγουμένως βέβαια είχαν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες πιστοποιήσεις από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς..

·      Μαθαίνουμε μάλιστα πως είναι τέτοια η αποδοχή του προϊόντος που οι μέχρι στιγμής παραγγελίες έχουν καλύψει ήδη την παραγωγή του πρώτου έτους!

·      Θυμίζουμε πως σε πρώτη φάση προβλέπεται η παραγωγή κεραμικών εστιών, οι οποίες προοδευτικά θα φθάσουν τα 230.000 τεμάχια ετησίων ενώ σε δεύτερη φάση θα προστεθούν νέες γραμμές για την παραγωγή ηλεκτρικών φούρνων και απορροφητήρων.

·      Η σχέση ποιότητας και τιμής που προσφέρει η εταιρεία εκτιμάται πως έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στη ισχυρή ζήτηση που φαίνεται να αναπτύσσεται.

·      Ένας ακόμη λόγος λέγεται πως είναι και η ανάγκη της αγοράς να απευθυνθεί σε έναν αξιόπιστο προμηθευτή που παράγει τα προϊόντα του εντός της ευρωπαϊκής ένωσης.

·      Δεν είναι τυχαίο, όπως μας λέει έγκυρη πηγή που η πλειονότητα των παραγγελιών έγινε από υφιστάμενους πελάτες της Pyramis.

·      Οι οποίοι γνωρίζουν την εταιρεία και έχουν μακροχρόνιας σχέσεις εμπιστοσύνης με την οικογένεια Μπακατσέλου (ιδιοκτήτες).

·      Το σοκ που προκάλεσε η πανδημία στην εφοδιαστική αλυσίδα ανάγκασε πολλούς λιανέμπορους να επανεξετάσουν τη στρατηγική των προμηθειών τους.

·      Εκεί ίσως βρίσκεται και η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής μεταποίησης.

·      Το «παράθυρο» πάντως έχει ανοίξει διάπλατα…

——————————————————————

Επιστρατεύονται οι… επιλαχόντες για την «Παγωτά Δωδώνη»

·      Με ιδιαίτερα καυστικά σχόλια υποδέχθηκε η αγορά τη νέα αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης της «Παγωτά Δωδώνη».

·      Η κριτική επικεντρώθηκε στην αδυναμία ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τον επενδυτή που προκρίθηκε από την διαγωνιστική διαδικασία. Την First Runner, συμφερόντων του Αλέξανδρου Κατσιώτη της ΕΛΓΕΚΑ.

·      «Πώς γίνεται να φτάνουμε σε αυτό το σημείο έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού;» αναρωτιούνται πολλοί.

·      Κάποιοι μάλιστα χαρακτηρίζουν την εξέλιξη της υπόθεσης ως διπλή τραγωδία γιατί χάθηκε η ευκαιρία να σωθεί μια εταιρεία με δυνατότητες από έναν σοβαρό επενδυτή.

·      Οι πιστωτές με επικεφαλής της Intrum πάντως δεν πρόκειται να παραδώσουν έτσι εύκολα τα «όπλα».

·      Μαθαίνουμε πως εξετάζουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές τους, προκειμένου να σώσουν την παρτίδα…

·      Σε πρώτη φάση λοιπόν σκοπεύουν να απευθυνθούν στους δυο επιλαχόντες επενδυτές, που είχαν περάσει πέρυσι το καλοκαίρι στη φάση των δεσμευτικών προτάσεων.

·      Ο λόγος για την γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι της οικογένειας Τσινάβου και οι Φούρνοι Βενέτη του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.

·      Ανεξάρτητα εάν εξακολουθεί να υφίσταται το ενδιαφέρον τους, είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν πρόκειται να πληρώσουν το αρχικό τίμημα που ζητούσαν οι πιστωτές…

——————————————————————

Μια αναπάντεχη (;) εξέλιξη στη διένεξη Κυπριώτη – HIG

·      Αναβλήθηκε, όπως μαθαίνουμε, η χθεσινή συζήτηση στο δικαστήριο για την διένεξη του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Κυπριώτη με την HIG Capital, ύστερα από αίτημα του πρώτου.

·      Υπενθυμίζουμε ότι το διεθνές επενδυτικό κεφάλαιο έχει εξαγοράσει από τις τράπεζες τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του ξενοδοχειακού ομίλου που απαρτίζεται από πέντε πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Κω.

·      Η HIG εν αναμονή της νέας δίκης που τοποθετείται για τον Απρίλιο δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.

·      Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποκτήσει το 45% των μετοχών του ομίλου το οποίο λέγεται πως ανήκει στην αδελφή του κ. Κυπριώτη.

·      Ωστόσο, ο τελευταίος δεν φαίνεται διατεθειμένος ούτε να «αναγνωρίσει» τους νέους μετόχους, ούτε βέβαια και να τους δώσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

·      Μύλος η υπόθεση…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino