Το ενδεχόμενο πώλησης ονομάτων λογαριασμών, μέσω ψηφιακών δημοπρασιών, εξετάζει το Twitter σε μία προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά του.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι τεχνικοί της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης συζητούν το ζήτημα από τον Δεκέμβριο, με ορισμένους μηχανικούς να προτείνουν τη διεξαγωγή διαδικτυακών δημοπρασιών όπου οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν προσφορές για ονόματα χρηστών.

Παραμένει ασαφές εάν αν το σχέδιο αυτό θα εφαρμοστεί και αν θα αφορά όλα τα ονόματα λογαριασμών ή μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία, ανέφεραν δύο πηγές στους NYT.

Διαγραφή λογαριασμών από τον Μασκ

Τον περασμένο μήνα ο Μασκ είχε ανακοινώσει ότι θέλει να αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς στο Twitter και να απελευθερώσει ως και 1,5 δισεκατομμύρια ονόματα λογαριασμών.

Τα αποκλειστικά ονόματα λογαριασμών – γνωστά και ως handles – μπορεί να είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα, ενώ έχουν δημιουργηθεί μαύρες αγορές όπου κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα περιζήτητο όνομα λογαριασμού που μπορεί να περιλαμβάνει έναν αριθμό ή μια σύντομη λέξη και το έχει εγκαταλείψει ο χρήστης του.

Υπενθυμίζεται πως οι τρέχοντες κανόνες του Twitter απαγορεύουν τις πωλήσεις ονομάτων χρηστών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα