Ο ιδιοκτήτης της Tesla, της SpaceX, της Neuralink και εσχάτως και του Twitter κατάφερε να μπει και στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες χάρη στο γεγονός ότι είδε την περιουσία του να συρρικνώνεται μέσα στο 2022 κατά 182 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Γκίνες «αν και το ακριβές ποσό είναι σχεδόν αδύνατο να επιβεβαιωθεί», με ορισμένα δημοσιεύματα να εκτιμούν ότι έχασε πάνω από 200 δισ. δολάρια, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter κατέρριψε μάλλον άνετα το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Ιάπωνας επενδυτής Μοσαγιόσι Σον από το 2000 και την απώλεια 58,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μασκ, ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που έχασε 200 δισ. δολ!

Η Tesla

Η ραγδαία μείωση της περιουσίας του Μασκ οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καταβαράθρωση της μετοχής της Tesla τους προηγούμενους μήνες, η οποία έχασε σχεδόν το 65% της αξίας της κατά τη διάρκεια της χειρότερης χρονιάς από την ίδρυσή της.

Η μείωση της περιουσίας του Μασκ εντός του 2022 είχε επίσης σαν αποτέλεσμα να χάσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, έναν τίτλο που πλέον… κατέχει ο Μπερνάρ Αρνό.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο Μασκ δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που είδε την περιουσία του να μειώνεται εντός του 2022. Συνολικά, μόνο οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι έχασαν την περασμένη χρονιά το ποσό των 660 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πώς ο Μασκ έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Οι άλλοι… διεκδικητές

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αν δεν ήταν ο Μασκ… στη μέση, ο τίτλος για την μεγαλύτερη απώλεια περιουσίας θα πήγαινε σε ένα άλλο πολύ γνωστό πρόσωπο. Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon είχε απώλειες ύψους 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα «κατακτούσε» άνετα τον τίτλο.

Ένας άλλος από τον χώρο της τεχνολογίας, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, με απώλειες που φτάνουν τα 78 δισεκατομμύρια δολάρια, θα μπορούσε και αυτός πανεύκολα να σπάσει το ρεκόρ του Μοσαγιόσι Σον.

Η περιουσία του Ίλον Μασκ έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα στα τέλη του 2021 ξεπερνώντας τα 320 δισεκατομμύρια δολάρια. Χθες, στις 10 Ιανουαρίου, το νούμερο είχε «καθίσει» στα 142,1 δισεκατομμύρια δολάρια κάνοντας τον Μασκ τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο, πίσω από τον Μπερνάρ Αρνό και μπροστά από τον Ινδό Γκαουτάμ Αντάνι που έχει περιουσία που ξεπερνά τα 125 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή