Τι είπε ο Τηλέμαχος Λαβίδας για το σκάνδαλο inside trading

·      Άκρως ενδιαφέρουσα, όπως μαθαίνουμε, ήταν η χθεσινή συνάντηση της διοίκησης της Lavipharm με εκπροσώπους του Τύπου.

·      Πέρα από κάποιες άγνωστες πτυχές για την ιστορική διαδρομή της εταιρείας μέχρι την ολοκλήρωση της ΑΜΚ εντύπωση προκάλεσαν και οι αναφορές του Τηλέμαχου Λαβίδα για τη δικαστική περιπέτεια που είχε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

·      Αφορμή στάθηκε μια ερώτηση για τα κριτήρια ESG και την εταιρική διακυβέρνηση. Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα μετά και τη ζημιά που προκάλεσε η υπόθεση της Folli Follie την εποχή που την διοικούσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου…

·      O νεαρός επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της Lavipharm, ο οποίος πέρασε περίπου 8 μήνες στις φυλακές της Νέας Υόρκης χωρίς να διστάσει υπογράμμισε πως κατηγορήθηκε όχι γιατί χρησιμοποίησε κάποια εσωτερική πληροφόρηση για ίδιον όφελος, αλλά γιατί είχε πληροφορίες τις οποίες μοιράστηκε με έναν φίλο (τον επιχειρηματία Γιώργο Νίκα).

·      «Κίνητρό του ήταν η φιλία και όχι το κέρδος», ανέφερε εμφατικά όπως μεταφέρουν στη στήλη άνθρωποι που ήταν παρόντες στη συνάντηση.

·      Διευκρίνισε δε πως η προσωπική του εμπλοκή στο σκάνδαλο του inside trading δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στην εταιρεία.

·      Την οποία ειρήσθω εν παρόδω όχι μόνο ελέγχει μετοχικά αλλά και πλέον διοικεί μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του, Αθανάσιου Λαβίδα.

·      «Προφανώς και ρωτήθηκα διάφορα πράγματα από τις αρμόδιες αρχές, ωστόσο δεν δυσκολευτήκαμε πουθενά και ευτυχώς δεν χάσαμε και κάποιον partner», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

·      Το ερώτημα πλέον που μένει να απαντηθεί, -μιας και τα παραπάνω αποτελούν παρελθόν-, είναι κατά πόσον ο κ. Λαβίδας θα καταφέρει να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους του business plan για την ανάπτυξη της οικογενειακής κατά βάση επιχείρησης.

——————————————————————

Μια αγορά με άγνωστο ταβάνι που υπόσχεται δουλειές με φούντες…

·      Λίγες ημέρες έμειναν για την επίσημη έναρξη παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα.

·      Η Tikun Olan, η πρώτη εταιρεία της κατηγορίας αυτής στην Ελλάδα ενημέρωσε πως θα εγκαινιάσει το εργοστάσιο της στην Κόρινθο στις 26 Ιανουαρίου.

·      Πρόκειται για επένδυση που σύμφωνα με στελέχη της Lavipharm που συνεργάζονται μαζί της (θα είναι οι αποκλειστικοί διανομείς μαζί με την Pharmasept Lilly για την χώρα μας) περίπου 40 εκατ. ευρώ.

·      Τα πρώτα προϊόντα αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2023, οπότε και οι ασθενείς θα μπορέσουν να τα αποκτήσουν.

·      Η συγκεκριμένη κατηγορία θεωρείται από πολλούς ως η επόμενη μεγάλη ευκαιρία (ή πιο σωστά ως το «next big think» όπως λένε οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξονες), χωρίς ωστόσο να μπορούν να προσδιορίσουν που μπορεί να φθάσει…

·      Τα μηνύματα που καταφθάνουν από το εξωτερικό, όπου ήδη κυκλοφορούν θεωρούνται ενθαρρυντικά. Μέσα σε σχετικά σύντομο διάστημα λέγεται πως η πίτα της κατηγορίας έφτασε σε αξία τα 350 εκατ. ευρώ…

——————————————————————

Αίτημα για αποδέσμευση περιουσίας, αλλά και για ένταξη στις 90 δόσεις…

·      Την προσπάθεια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξυγίανσης με τους πιστωτές συνεχίζει η διοίκηση της Folli Follie.

·      Και αυτό ανεξάρτητα από τον χρόνο επανεκκίνησης της δίκης για τους παραποιημένους ισολογισμούς με τους συνολικά 10 κατηγορούμενους.

·      Μαθαίνουμε λοιπόν πως πέρα από το αίτημα αποδέσμευσης των περιουσιακών της στοιχείων, -σημείο κλειδί στο σχέδιο διάσωσης-, η εταιρεία ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα για ένταξη οφειλών προς το Δημόσιο στη ρύθμιση των 90 δόσεων.

·      Όσον αφορά στις πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας περί επίσπευσης της δίκης με νομοθετική παρέμβαση κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση δηλώνουν άγνοια…

·      Νομικές πηγές που συνομιλούν με τη στήλη ξεκαθαρίζουν πως «δεν υπάρχει και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση γιατί είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στη λειτουργία της δικαιοσύνης».

·      Θεωρητικά πάντως, όπως λένε, θα μπορούσε να προσδιοριστεί νωρίτερα η δίκη, ίσως τον Μάρτιο, αντί της 19ής Ιουνίου που είναι προγραμματισμένη, αλλά ακόμα δεν υπάρχει σχετική κίνηση.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino