Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παραμένουν προσηλωμένες στο μέλλον παραθέτοντας με τον πιο ηχηρό τρόπο το στίγμα των αυριανών αυτοκινήτων που θυμίζουν ιδίως στο εσωτερικό τους οχήματα εμπνευσμένα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Μια ματιά στην τελευταία επικαιρότητα από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας φανερώνει ευφάνταστα εσωτερικά με πλούσια σε τεχνολογικές καινοτομίες κόκπιτ που αλλάζουν τα δεδομένα που γνωρίζουμε και οι μελλοντικοί υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να έχουν… διδακτορικό στα βιντεοπαιχνίδια.

Τα βιντεοπαιχνίδια ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδικών εγκεφάλων

Οπως στο νέο i-Cockpit® επόμενης γενιάς που θα λανσαριστεί στα μελλοντικά μοντέλα της Peugeot.

Η γαλλική φίρμα έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες από το νέο i-Cockpit που, όπως διαφαίνεται και αναφέρει και η Peugeot, έχει αρκετά στοιχεία από τα βιντεοπαιχνίδια. Μεταξύ άλλων θα προσφέρειτο καινοτόμο σύστημα ελέγχου Hypersquare με τεχνολογία steer-by-wire. Το νέο και καινοτόμοσύστημα ελέγχου Hypersquare προσφέρει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου που γίνονται με διαισθητικό τρόπο.

Το τιμόνι είναι αναδυόμενο, θυμίζει τιμόνι από μαχητικό αεροσκάφος και έχει ενσωματωμένες κυκλικές εσοχές όπου εδρεύουν τα χειριστήρια και μπορεί ο οδηγός να τα χειρίζεται με την κίνηση του αντίχειρα.

Στο μενού του νέου ταμπλό, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο νέο Peugeot Inception Concept, είναι και η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μεταξύ άλλων θα αναγνωρίζει τον οδηγό όταν πλησιάζει στο αυτοκίνητο και ταυτόχρονα θα γίνονται οι ανάλογες ρυθμίσεις που έχει προεπιλέξει – όπως είναι η θέση οδήγησης, η θερμοκρασία κ.ά.

Θα αναγνωρίζει τον οδηγό

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το εσωτερικό που αποκάλυψε η Qualcomm, μια εταιρεία τεχνολογίας που μέσα από το εντυπωσιακό όχημά της, παρουσίασε το πώς μπορεί να έχει πρόσφορο έδαφος η τεχνητή νοημοσύνη.

Το συγκεκριμένο σύστημα δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης του προσώπου του οδηγού αλλά και του κάθε επιβάτη ώστε αυτοματοποιημένα να προσαρμόζονται οι ρυθμίσεις στον καθένα ξεχωριστά. Το ταμπλό του είναι μια ενιαία οθόνη 55 ιντσών που παρέχει όλο το τεχνολογικό πεδίο το οποίο μπορεί ο οδηγός να χειρίζεται με τον πιο εύκολο τρόπο.

Το εικονικό περιβάλλον κάνει πρεμιέρα στην έκθεση τεχνολογίας στο Λας Βέγκας, όπου η BMW παρουσιάζει μέσα από το BMW i Vision Dee ένα σεντάν φουτουριστικής λογικής, του οποίου οι ψηφιακές λειτουργίες θα υπερκεράσουν το επίπεδο φωνητικού ελέγχου. Στο κόνσεπτ μοντέλο παρουσιάζεται το νέο BMW Head-Up-Display που πλέον καταλαμβάνει όλο το πλάτος του παρμπρίζ, δίνοντας μια γεύση από την επόμενη γενιά οχημάτων.

Στο BMW i Vision Dee η προβολή σε όλο το πλάτος τού παρμπρίζ επιτρέπει την απεικόνιση πληροφοριών στη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια – η οποία γίνεται αναγνωρίσιμη ως οθόνη μόνο όταν ενεργοποιηθεί.

Μεταξύ άλλων, το νέο BMW i Vision Dee θα μπορεί να μιλάει στους ανθρώπους και, ταυτόχρονα, να εκφράζει οπτικά διαθέσεις όπως χαρά, έκπληξη ή έγκριση! Στο στόχαστρο των εταιρειών έχουν μπει και τα κλειδιά του αυτοκινήτου που ήδη έχουν ψηφιοποιηθεί, όμως αρκετές εταιρείες όπως η BMW επιθυμεί να δημιουργήσει τα πλήρως ψηφιοποιημένα κλειδιά όπου η πρόσβαση θα μπορεί να γίνεται από τον ιδιοκτήτη μόνο από πλατφόρμες μεταξύ συσκευών iPhone και Android.

Και ο διαμοιρασμός να πραγματοποιείται μέσω του Apple iMessage. Τα κλειδιά μπορούν εύκολα να μεταβιβάζονται σε φίλους ή συγγενείς από το wallet χρησιμοποιώντας την εγγενή λειτουργία «share» που είναι γνωστή από πολλές εφαρμογές.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία