Επίσκεψη στο Κουβέιτ αναμένεται να πραγματοποιήσουν στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2023, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε του υπουργείο Εξωτερικών, στόχος της συγκεκριμένης επίσκεψης είναι η αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, η αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και η προσέλκυση νέων επενδύσεων, «ώστε να αντανακλάται, και στην οικονομία, το άριστο επίπεδο των διμερών πολιτικών σχέσεων Ελλάδας – Κουβέιτ».

Φραγκογιάννης: Κατά 80% αυξήθηκαν οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και κατά 37% οι εξαγωγές μας

Συναντήσεις

Ο κ. Φραγκογιάννης θα έχει διμερή συνάντηση με τον ομόλογό του Υφυπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ Mansour Ayyad Al Otaibi, ενώ μαζί με τον κ. Γεωργιάδη θα συναντηθούν με την Υφυπουργό Οικονομικών Aseel Al-Saad AlMunifi και τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας και Υπουργό Επικρατείας για Τηλεπικοινωνίες και Τεχνολογία της Πληροφορίας Mazin Saad Ali Al-Nahedh.

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της αγροτικής παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, της ενέργειας, με έμφαση στις δυνατότητες της Ελλάδας να συνδράμει το Κουβέιτ στην μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, καθώς και στον τομέα του τουρισμού.

Μνημόνιο συνεργασίας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υφυπουργός κ. Φραγκογιάννης θα υπογράψει, εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρίας Εξαγωγικών Πιστώσεων ECG, Μνημόνιο Συνεργασίας με τον αντίστοιχο φορέα του Κουβέιτ Dhaman.

Στροφή στον αραβικό κόσμο

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και πρόεδρος της Enterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής απηύθυνε χαιρετισμό στο 11ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ με θέμα «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Σύσφιξη Δεσμών» που διοργανώθηκε από το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης. Στην ομιλία του εστίασε κυρίως στην αμοιβαία διάθεση των μερών για συνεργασία και αξιοποίηση του θετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί ως προς την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Σμυρλής, «η σταθερή πορεία ανάκαμψης της χώρας και η φιλοεπενδυτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αναγνωρίζονται έμπρακτα από τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, όπως προκύπτει από τις αυξανόμενες ροές αραβικών επενδύσεων». Στο σημείο αυτό ο γγ ΔΟΣΕ υπογράμμισε τη σημαντική ανάπτυξη και τη βελτίωση των σχέσεων της χώρας μας με το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και το Ομάν, τις οποίες, όπως είπε, «εργαζόμαστε για να τις προωθήσουμε ακόμα περισσότερο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Χατζηδάκης: Στην Ουάσιγκτον για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Οικονομία |

Στην Ουάσιγκτον ο Χατζηδακης για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής, Γιώργος Χριστόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, Δημήτρης Τσάκωνας