Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν, στις 12 Ιανουαρίου 2023, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – (ΕΚΟΜΕ) και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού –(ΕΟΤ).

Σκοπός της συνέργειας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κοινών δράσεων προβολής του έργου των δύο φορέων, η ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και του εγχώριου οπτικοακουστικού κλάδου μέσω στοχευμένων δράσεων σε διεθνείς εκθέσεις και αγορές, και η ανάπτυξη συγκεκριμένου πλαισίου προώθησης της χώρας ως ελκυστικού προορισμού για την ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων στον οπτικοακουστικό κλάδο.

Ικανοποίηση

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ κ. Παναγιώτης Κουάνης, χαιρετίζοντας την σύναψη του μνημονίου, τόνισε ότι «η ένωση δυνάμεων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και μεταξύ των δύο κατεξοχήν εξωστρεφών φορέων θα δώσει περαιτέρω δυναμική στο brand Ελλάδα, προωθώντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν στις κορυφαίες θέσεις διεθνώς μέσα και από την διαδικασία της οπτικοακουστικής παραγωγής».

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, κατά την υπογραφή του μνημονίου δήλωσε: « Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά ο ΕΟΤ και το ΕΚΟΜΕ συνυπογράφουμε Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ακόμη δυναμικότερη και ποιοτικότερη προβολή της χώρας μας. Ενώνουμε δυνάμεις για την προώθηση του τουρισμού, του πολιτισμού και του εγχώριου τομέα οπτικοακουστικών παραγωγών. Είναι γεγονός ότι ο κινηματογράφος και δη οι διεθνείς παραγωγές μπορούν να αποτελέσουν ένα σύγχρονο, δυναμικό εργαλείο ανάδειξης της πατρίδας μας. Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και το ΕΚΟΜΕ αποδεικνύουμε έμπρακτα πως μένουμε σταθεροί στις αρχικές μας δεσμεύσεις. Προχωράμε…».

Οι φορείς

Το ΕΚΟΜΕ, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης , έχει ως αποστολή του την προσέλκυση στην Ελλάδα διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών, την διαχείριση των επενδυτικών και φορολογικών κινήτρων για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής και την υποστήριξη των δημόσιων και ιδιωτικών πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων στους τομείς των οπτικοακουστικών μέσων και της ψηφιακής τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, είναι αρμόδιο για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό ως τόπου κατάλληλου για την πραγματοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ο ΕΟΤ, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος φορέας για την προβολή και προώθηση του ελληνικού τουρισμού εγχώρια και διεθνώς, υλοποιεί την τουριστική πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού, αναπτύσσοντας δράσεις και συνέργειες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που συμβάλλουν δημιουργικά στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, στην ανάδειξη της οικονομικής συνεισφοράς του τουρισμού και στην αλληλεπίδραση με την τοπική οικονομία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός