Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοίνωσε πως θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμένο, και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα απαγορευτικό για όποιον υπουργό ή βουλευτή επιθυμεί να παραστεί.

Συγκεκριμένα, στην κηδεία αναμένεται να παραστούν η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία έχει βαφτίσει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραστούν και άλλα κυβερνητικά στελέχη ή βουλευτές της ΝΔ, όπως για παράδειγμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ το «παρών» έχει δηλώσει πως θα δώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Αυτός είναι ο χώρος που θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν θα παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία, επειδή θα βρίσκεται στο εξωτερικό, ειδάλλως θα πήγαινε όπως δήλωσε ο ίδιος δημόσια. Τον κ. Γεωργιάδη, πάντως, αναμένεται να εκπροσωπήσει στην κηδεία η σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου.

Ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις με την ανάρτησή του στο άκουσμα του θανάτου του τέως, αναμένεται να παραστεί στην κηδεία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πάντως, δεν θεωρείται απίθανο να δώσει το «παρών» ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς είχε αφήσει αιχμές για την επιλογή τής ταφής ως ιδιώτη του Κωνσταντίνου, χωρίς πάντως να αναφερθεί στο αν θα παραστεί στην κηδεία.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, επίσης, εάν θα έρθει στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ αναμένεται να παρευρεθεί στη Μητρόπολη, ως εκ του θεσμικού του ρόλου ως περιφερειάρχης Αθηνών, ο Γιώργος Πατούλης.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».