Σε χαμηλό επτά μηνών υποχώρησε το δολάριο έναντι των άλλων μεγάλων νομισμάτων τη Δευτέρα, ενώ το ιαπωνικό γιεν εκτινάχθηκε σε υψηλότερο επίπεδο άνω των επτά μηνών, καθώς οι traders αύξησαν τις προσδοκίες τους ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας ενδέχεται να προβεί σε περαιτέρω αλλαγές στην πολιτική ελέγχου των αποδόσεων στη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα.

Savita Subramanian (BofA): «Η φετινή ύφεση δε θα μοιάζει με του μπαμπά μας και της μαμάς μας»

Το νόμισμα της Αυστραλίας ξεπέρασε το βασικό επίπεδο των 0,7000 δολαρίων ΗΠΑ για πρώτη φορά από τον Αύγουστο και με κέρδη 0,29% βρίσκεται στα 0,6995 δολάρια, αφού ανέβηκε έως και στα 0,7019 δολάρια νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Ομοίως, το ευρώ έφτασε στο νέο ανώτατο επίπεδο εννέα μηνών στα 1,0874 δολάρια και βρέθηκε υψηλότερα κατά 0,23%, στα 1,08565 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε στο κατώτερο επίπεδο του επταμήνου των 101,77 μονάδων, καθώς το δολάριο επέκτεινε το selloff της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ μειώθηκαν για πρώτη φορά σε περισσότερα από 2-1/2 χρόνια τον Δεκέμβριο.

Με τον υψηλό πληθωρισμό να φαίνεται ότι «φρενάρει» στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, οι επενδυτές αποκτούν πλέον όλο και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι η Fed πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της και ότι τα επιτόκια δεν θα έφταναν τόσο υψηλά όσο προέβλεπαν κάποιες εκτιμήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Σε υψηλό επταμήνου το γιεν

Το ιαπωνικό γιεν ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών τη Δευτέρα, καθώς το κλίμα της αγοράς κυριαρχείτο από προσδοκίες ότι η ιαπωνική κεντρική τράπεζα θα προβεί σε περαιτέρω αλλαγές ή θα εγκαταλείψει πλήρως την πολιτική ελέγχου των αποδόσεων, όταν ανακοινώσει την απόφαση νομισματικής της πολιτικής την Τετάρτη.

Το γεν εκτινάχθηκε περίπου κατά 0,5% στο υψηλό των 127,215 ανά δολάριο.

«Πιστεύω ότι ολόκληρος ο κόσμος θα επικεντρωθεί την Τετάρτη στην Ιαπωνία… και πιθανώς η εβδομάδα στα νομίσματα της G10 θα καθοριστεί από το τι συμβαίνει με τις ισοτιμίες του γιεν», δήλωσε ο Ray Attrill, επικεφαλής στρατηγικής FX στο Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας (NAB).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης