Στη δωρεά δύο ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Ίου και στο Κέντρο Υγείας Γενvαδίου της Ρόδου προχώρησε το Ίδρυμα Ευγενίδου.

«Η σημερινή μας δωρεά νιώθουμε ότι είναι μία υποχρέωση που έχουμε προς την ελληνική κοινωνία. Το Ίδρυμα Ευγενίδη, ενώ έχει ως κύριο σκοπό λειτουργίας και δράσης του την τεχνική, επιστημονική και επαγγελματική εκπαίδευση, διαχρονικά όταν υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες και κρίσεις στην πατρίδα μας ήταν παρόν» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης- Ευγενίδης στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης των δύο ασθενοφόρων.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευγενίδης δεν είναι η πρώτη φορά που το Ίδρυμα προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες. «Όπως η αθόρυβη και μεγάλη προσφορά του Ευγένιου Ευγενίδη στους σεισμούς της Ζακύνθου, ή η δωρεά των 3.000.000 δολαρίων του Νικόλαου Βερνίκου – Ευγενίδη στους σεισμούς του 1999.  Με το ξέσπασμα της πανδημίας έχουμε χορηγήσει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ σε άμεσες και έμμεσες δράσεις. Ενισχύσαμε τον χώρο της παιδείας και της ψηφιακής εκπαίδευσης με την δωρεά tablets στα σχολεία, ενώ διασφαλίσαμε και την απρόσκοπτη λειτουργία των Ακαδημιών Εμπορικής Ναυτιλίας μέσω της τηλεκπαίδευσης. Δεν σταματήσαμε όμως εκεί. Θεωρήσαμε υποχρέωση μας, να προσφέρουμε και στην Δημόσια Υγείας, με ένα πρόγραμμα στοχευμένων δωρεών στα νοσοκομεία «Σωτηρία», «Αττικόν» και «Παίδων».  Εκτιμήσαμε ότι ειδικά αυτές τις στιγμές, θα έπρεπε να ενισχυθούν τα νησιά μας και να στηρίξουμε την νησιωτικότητα. Είμαι νησιώτης, είμαι Κυκλαδίτης και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η δωρεά ενός ασθενοφόρου στην Ίο, είναι αποτέλεσμα της  άψογης συνεργασίας μας με το Κέντρο Υγείας της Ίου, ενός νησιού όπου κατά τους καλοκαιρινές μήνες εικοσαπλασιάζεται ο πληθυσμός του. Ταυτόχρονα, η καθοριστική συμβολή του διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, του κ. Χρήστου Ροϊλού όπου μας επισήμανε τις τεράστιες ελλείψεις σε ασθενοφόρο στη Νότια Ρόδο, μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι η δωρεά αυτή έχει μεγάλο αντίκρισμα. Είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι πράξεις θα πιάσουν τόπο, με ολιστικό τρόπο. Εύχομαι το έργο σας να έχει συνέχεια στις σωστές βάσεις που έχουν ήδη τεθεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς που μας δώσατε την δυνατότητα να κάνουμε αυτές τις μικρές πράξεις που θα βοηθήσουν τα νησιά μας» κατέληξε.

Συνολικά το Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποίησε δωρεές που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ,  εκ των οποίων τα 594.980,65 € δόθηκαν αποκλειστικά στο χώρο της Υγείας.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου από την αρχή της πανδημίας έχει προσφέρει για ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία «Σωτηρία» 265.768 €, «Αττικόν» 138.040 €, «Παίδων»  74.052,65 €, ενώ η δωρεά των δύο ασθενοφόρων ανέρχεται στα 117.120 €. Παράλληλα, το Ίδρυμα Ευγενίδου ενίσχυσε και τον τομέα της Παιδείας με δωρεές ύψους 406.000 ευρώ.

Στον τομέα της Ναυτικής Εκπαίδευσης το Ίδρυμα ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντονίσει την υλοποίηση της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ανταποκρινόμενο έγκαιρα και αποτελεσματικά στα προβλήματα που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) και των υπόλοιπων Δημόσιων Σχολών Κατάρτισης και Μετεκπαίδευσης.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, οι βουλευτές Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης και Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Ίου κ. Γκίκας, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα