Φορτηγό πλοίο από την Ουκρανία που είχε προσαράξει στα στενά του Βοσπόρου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στο θαλάσσιο πέρασμα να διακοπεί, μετά από επίπονες προσπάθειες των αρχών κατάφερε και πάλι να βάλει μπρος τις μηχανές του και να συνεχίσει την πορεία του.

Το φορτηγό πλοίο MKK 1, που ταξίδευε από την Ουκρανία προς την Τουρκία, προσάραξε νωρίτερα στα στενά του Βοσπόρου,  χωρίς να αναφερθούν ζημιές, σύμφωνα με τη ναυτιλιακή εταιρεία Tribeca.

Πολλά ρυμουλκά ήταν μεταξύ των πλοίων που στάλθηκαν για να παράσχουν βοήθεια στο πλοίο, ανέφερε η τουρκική ακτοφυλακή.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν την πλώρη του πλοίου, που μετέφερε 13.000 τόνους αρακά, προσαραγμένο κοντά στην ακτογραμμή στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου.

Το Κοινό Κέντρο Συντονισμού στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις της συμφωνίας σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι το πλοίο ταξίδευε από το Pivdennyi στο τουρκικό λιμάνι της Μεσογείου της Μερσίνης.

Η Tribeca ανέφερε ότι το φορτηγό πλοίο με σημαία Παλάου καθηλώθηκε στο Ακαρμπουρνού στο βόρειο άκρο του στενού νωρίς τη Δευτέρα καθώς κατευθυνόταν προς νότο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά