Ισχυρές είναι οι άμυνες που βγάζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όχι μόνο απορροφά τις πιέσεις της κατοχύρωσης κερδών, αλλά καταφέρνει να κινηθεί αυτήν την ώρα θετικά. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,41% στις 985,28 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

Αλλαγή λίματος έδωσε στηρίγματα

Αν και άρχισε τις συναλλαγές με αρκετή νευρικότητα, η αλλαγή του κλίματος σε αρκετούς τίτλους, ειδικά σε τράπεζες και ενέργεια, έχουν δώσει τα απαιτούμενα στηρίγματα στην αγορά, προκειμένου να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 980 μονάδες. Και στην παρούσα, κρίνεται σημαντικό η αγορά να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από τις 973 μονάδες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε στήριξη, προκειμένου να διαχειριστεί καλύτερα και τις πιέσεις που προκαλούν τα υψηλά οκταετίας.

Πάντως, εάν εξαιρέσει κανείς ότι οι ταλαντωτές θα πρέπει να αποσυμφορηθούν σταδιακά, η αγορά δεν έχει κάποια σημαντική αντίσταση έως τα επίπεδα των 1.040 – 1.045 μονάδων, με το δρόμο προς τη διεύρυνση του ράλι να είναι ανοιχτός. Τα μόνα τεχνικά εμπόδια στην παρούσα είναι σε επίπεδο τίτλων, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που βρίσκονται σε πολυετή υψηλά.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Ελλάκτωρ ξεχωρίζει με το +5,30%, με τις Motor Oil, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Jumbo, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Τιτάν, Λάμδα και Εθνική να κινούνται θετικά. Ελεγχόμενες είναι οι πιέσεις, στον αντίποδα, στις Aegean, Autohellas, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες