Μικρές και ευμετάβλητες είναι οι διακυμάνσεις σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τα επίπεδα, τα υψηλά της οκταετίας, επιτρέποντας όμως και τις διορθώσεις που ευλόγως εκδηλώνονται μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,02% στις 980,06 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Είναι λογικό πολλά χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών, καθώς η αγορά σημειώνει κέρδη στις 10 από τις τελευταίες 11 συνεδριάσεις, με πολλούς τίτλους της, ειδικά στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση να καταγράφουν σε αυτό το διάστημα διψήφιες αποδόσεις. Και είναι λογικό η αγορά να χρειάζεται να αφομοιώσει τα επίπεδα, να ενισχύσει τη ρευστότητά της, προκειμένου να ανασυνταχθεί για τη μεγάλη δοκιμασία των τετραψήφιων επιπέδων.

Στόχος των long επομένως είναι το ΧΑ να κάνει τις εσωτερικές διορθώσεις του χωρίς να απωλέσει και πάλι τις 973 μονάδες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε στήριξη. Οι όροι έχουν αλλάξει και από μεγάλος στόχος των αγοραστών έχει γίνει μεγάλος στόχος της αγοράς, με το επίπεδο να χρειάζεται να αφομοιωθεί για να μπορέσει το ΧΑ να συνεχίσει την καλή πορεία του, όπως «υποσχέθηκε» στις πρώτες συνεδριάσεις του νέου έτους.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, χωρίς να παρατηρούνται υπερβολές το αρνητικό πρόσημο επικρατεί. Πτωτικά κινούνται οι Σαράντης, Autohellas, Βιοχάλκο, Quest, Jumbo, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Τιτάν, ΔΕΗ, Eurobank, Motor Oil, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, Coca Cola και Λάμδα, ενώ ανοδικά οι ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών