Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί σήμερα Τρίτη ο Ίλον Μασκ για μια αγωγή που αφορά υπόθεση του 2018. Εκείνη την εποχή ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter είχε αναφέρει ότι θα απέσυρε την εταιρεία από το χρηματιστήριο, καταβάλλοντας 420 δολάρια για κάθε μετοχή. Συνολικά δηλαδή η εξαγορά των μετοχών θα ανερχόταν στα 72 δισ. δολάρια, με τον Μασκ να υποστηρίζει ότι είχε εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Κατόπιν του «τιτιβίσματος» αυτού οι μέτοχοι της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, προσέφυγαν στα δικαστήρια κατηγορώντας τον Μασκ για χειραγώγηση της μετοχής.

Γιατί ο Μασκ απολύει τους δικηγόρους του

Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική, η χρηματοδότηση δεν εξασφαλίσθηκε με αποτέλεσμα η μετοχή να κάνει βύθιση και οι μέτοχοι να χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια από τη βύθιση αυτή.

Από τη μεριά του ο Μασκ είχε δηλώσει ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να εξαπατήσει τους μετόχους.

Παρά τους ισχυρισμούς αυτούς, η αμερικανική Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο πρόστιμο ύψους 20 εκατ. δολαρίων στον Μασκ και το ίδιο πρόστιμο κλήθηκε να πληρώσει και η Tesla. Παράλληλα, η Επιτροπή απέπεμψε τον Μασκ από πρόεδρο της εταιρείας.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο αποφανθεί υπέρ των μετόχων, τότε ο Ίλον Μασκ αναμένεται να καταβάλει κάποια δισ. δολάρια ως αποζημίωση.

Σύμφωνα με ειδικούς επί νομικών θεμάτων, η περίπτωση να δικαιωθεί ο Μασκ είναι πολύ δύσκολη, την οποία την κάνει ακόμη δυσκολότερη το πρόστιμο που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στο μεταξύ ο ίδιος ο Μασκ επιθυμεί η δίκη να μεταφερθεί από το Σαν Φρανσίσκο στο Τέξας. Κι αυτό διότι θεωρεί ότι στο Σαν Φρανσίσκο δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μετά τις μαζικές απολύσεις στο Twitter αφότου το απέκτησε.

Οι εκπρόσωποι του ιθύνοντα νου της Tesla υποστηρίζουν ότι η δίκη δεν θα διεξαχθεί με ίσους όρους, από τη στιγμή που είναι πολύ πιθανό οι ένορκοι να έχουν μια εχθρική στάση απέναντί του.

Ωστόσο, ο δικαστής δεν πτοείται από τους ισχυρισμούς αυτούς και δηλώνει ότι η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά στην πολιτεία της Καλιφόρνια, σε μια δίκη στην οποία μεταξύ άλλων στη λίστα με τους μάρτυρες περιλαμβάνονται ο διευθύνοντας σύμβουλος της Oracle, Λάρι Έλισον και ο κροίσος των μέσων μαζικής ενημέρωσης, Τζέιμς Μέρντοχ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή