Καθώς οι ανθρωπιστικές ανάγκες αυξάνονται ολοένα και περισσότερο παγκοσμίως, η ΕΕ επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να στηρίζει όσους έχουν ανάγκη, εγκρίνοντας τον αρχικό ετήσιο προϋπολογισμό ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 1,7 δισ. ευρώ για το 2023.

Οι ανθρωπογενείς ανθρωπιστικές κρίσεις, οι οποίες προκύπτουν από πολέμους που συχνά έχουν ως αποτέλεσμα εκτεταμένες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, οι συγκρούσεις και οι εξάρσεις βίας, αποτελούν την κύρια πηγή ανθρωπιστικών αναγκών στον κόσμο. Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ βοηθά εκατομμύρια ευάλωτα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των βιαίως εκτοπισμένων ατόμων ή των εγκλωβισμένων πληθυσμών, καθώς και τις κοινότητες υποδοχής. Οι ανάγκες που προκύπτουν από τέτοιες κρίσεις συχνά επιδεινώνονται περαιτέρω από καταστροφές που προκαλούνται από φυσικούς κινδύνους, όπως ξηρασία ή πλημμύρες, που τροφοδοτούνται από την κλιματική αλλαγή.

ΕΕ: Γαλλικό σχέδιο «Made in Europe» συζητεί η Κομισιόν με τα κράτη-μέλη

Εκταμίευση 3 δισ. για την Ουκρανία

Επιπλέον, την Τρίτη  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην εκταμίευση της πρώτης δόση 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από το πακέτο Μακροοικονομικής Χρηματοοικονομικής Βοήθειας, συνολικού ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την Ουκρανία.

Το πακέτο Μακροοικονομικής Χρηματοοικονομικής Βοήθειας για την Ουκρανία εγκρίθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου 2022, σε λιγότερο από δύο μήνες μετά το αίτημα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 20-21 Οκτωβρίου 2022.

Με την οικονομική στήριξη έως και 18 δισ. ευρώ για το 2023, η Ουκρανία θα είναι σε θέση να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις και να διατηρεί βασικές δημόσιες υπηρεσίες σε λειτουργία, όπως νοσοκομεία, σχολεία και στέγαση για άτομα που μετεγκαταστάθηκαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή