Με διακοπές του ρεύματος σε βουλευτές και δισεκατομμυριούχους απειλεί το σκληροπυρηνικό συνδικάτο CGT της Γαλλίας, πριν από την πανεθνική απεργία που έχει εξαγγείλει για αύριο Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της κυβέρνησης να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, θα οδηγήσει στην αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 από 62,  προκαλώντας την έντονη αντίδραση των της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων που ήδη αντιμετωπίζουν μια κρίση κόστους ζωής.

Οι εργαζόμενοι σε τομείς όπως οι μεταφορές, η εκπαίδευση και η ενέργεια σε όλη τη Γαλλία θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης, με μεγάλες πορείες διαμαρτυρίας να αναμένονται στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις.

Γαλλία: Οι πολίτες θέλουν αλλαγή στο συνταξιοδοτικό, αλλά όχι του Μακρόν

Τεστ για τα συνδικάτα

Οι κινητοποιήσεις αυτές θεωρούνται ως ένα κρίσιμο τεστ για τα συνδικάτα, που τα περασμένα χρόνια αγωνίζονταν να πείσουν τους ανθρώπους να απεργήσουν, για το αν θα μπορέσουν τελικά να μετατρέψουν αυτή την οργή σε μαζική κοινωνική διαμαρτυρία.

«Προτείνω να πάνε να δουν τα ωραία ακίνητα, τα ωραία κάστρα των δισεκατομμυριούχων», δήλωσε στο France 2 την Τετάρτη ο Philippe Martinez, ηγέτης του CGT, του δεύτερου μεγαλύτερου συνδικάτου της Γαλλίας.

«Καλό θα ήταν να τους κόψουμε το ρεύμα για να μπουν, για λίγες μέρες, στη θέση των… Γάλλων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τον λογαριασμό τους».

Απειλές για διακοπές ρεύμα

Τις τελευταίες ημέρες, ο Sebastien Menesplier, του σκληροπυρηνικού κλάδου ενέργειας και ορυχείων της CGT, έχει επίσης απειλήσει με διακοπές ρεύματος στοχεύοντας τα γραφεία των βουλευτών, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν δήλωσε ότι οι απειλές για διακοπή ρεύματος είναι «απαράδεκτες».

Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα επηρεαστούν την Πέμπτη, με τα περισσότερα τρένα καθώς και ορισμένες πτήσεις να ακυρώνονται και το μετρό του Παρισιού να έχει σημαντικές μειώσεις στα δρομολόγια.

Επτά στους 10 δασκάλους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα αποχωρήσουν από τη δουλειά τους, όπως και πολλοί εργαζόμενοι στα διυλιστήρια και τις μεταφορείς.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin είπε ότι θα υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί στις πορείες διαμαρτυρίας, το ένα τρίτο των οποίων θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα