
Από το γερμανικό κοινοβούλιο τη Bundestag ξεκίνησε σήμερα την τριήμερη επίσκεψή στο Βερολίνο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στο ιστορικό κτίριο της Βουλής την η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Μπέρμπελ Μπας (SPD) και ακολούθησαν συνομιλίες διάρκειας μίας ώρας.
Σακελλαροπούλου: Ισχυρός ο συμβολισμός του Pharos Summit για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ
Κατόπιν η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στην Πινακοθήκη του Βερολίνου, όπου ξεναγήθηκε από την διευθύντρια του μουσείου Ντάγκμαρ Χιρσφέλντερ σε πίνακες της Συλλογής 13ου – 18ου αιώνα. Αργότερα το βράδυ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Γερμανίας και Έξαρχο Κεντρώας Ευρώπης Αυγουστίνο και με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, Παναγιώτη Δροσινάκη και Νικόλαο Αθανασιάδη.
Αύριο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στο προεδρικό ανάκτορο Bellevue, όπου θα γίνει δεκτή με στρατιωτικές τιμές από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Την Παρασκευή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στην καγκελαρία και θα επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου, όπου θα ξεναγηθεί από την επιμελήτρια Μίριαμ Γκόλντμαν.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια