Υπεγράφη σήμερα από τον Δήμο Κορινθίων και τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Δήμα η σύμβαση με την εταιρεία που θα αξιοποιήσει τον χώρο της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου για την ανάπτυξη Πάρκου Βιοτεχνολογίας.

Υπενθυμίζεται, πως πριν από 1,5 περίπου χρόνο παραχωρήθηκε στον Δήμο Κορινθίων από την ΕΤΑΔ ένα τμήμα της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου ώστε να πραγματοποιηθεί η επένδυση στο συγκεκριμένο σημείο.

Intrakat: Πιλοτικό έργο για σήμα κινητής τηλεφωνίας στο μετρό της Αθήνας

Στην συνέχεια, η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων ενέκρινε την επένδυση της Τheracell, ύψους 83 εκατομμυρίων ευρώ, ύστερα από εισήγηση του αρμόδιου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστου Δήμα.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση στον τομέα της τεχνολογίας και της έρευνας της ιατρικής επιστήμης για την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής και πρωτοποριακών θεραπειών για τους Έλληνες ασθενείς.

«Το νέο σύνορο της Ιατρικής»

Η επένδυση αφορά στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καινοτόμων θεραπειών, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί «το νέο σύνορο της Ιατρικής». Αυτές είναι οι κυτταρικές & γονιδιακές θεραπείες, οι οποίες θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σοβαρών και απειλητικών για τη ζωή παθήσεων (κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά ογκολογικών), παρέχοντας νέες θεραπευτικές επιλογές.

Ήδη η Theracell (ειδικεύεται στις Βιοεπιστήμες και στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας) συμμετέχει στο σχήμα μαζί με άλλες επιχειρήσεις.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα έγινε ένα σπουδαίο βήμα για την υλοποίηση του Πάρκου Βιοτεχνολογίας στο Λέχαιο Κορινθίας. Η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να κάνει το Λέχαιο σημείο αναφοράς για την καινοτομία και τις βιοεπιστήμες στην Ελλάδα και να συμβάλλει σημαντικά και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας. Στόχος είναι νέοι επιστήμονες, νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τεχνολογίας και φαρμάκου να εγκατασταθούν εκεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικές συνέργειες και ευκαιρίες.»

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Βασίλης Νανόπουλος από την πλευρά του ανέφερε τα κάτωθι:

«Είναι μια σημαντική ημέρα σήμερα, υπογράφουμε το συμφωνητικό μίσθωσης και ξεκινούν οι εργασίες που θα αναδείξουν τον χώρο της αγοράς σε ένα σύγχρονο βιοτεχνολογικό πάρκο. Ξεπεράστηκαν πολλά εμπόδια που υπήρξαν και ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό κ.Χρίστο Δήμα η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική για την ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης της έκτασης στο δήμο και ένταξης του έργου στις στρατηγικές επενδύσεις. Ο Δήμος και το επιμελητήριο ήθελαν για πολλά χρόνια την αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς και με αυτό το έργο επιτυγχάνουμε την αξιοποίηση αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι εργασίες ξεκινούν σύντομα για τις υποδομές που θα φιλοξενήσουν επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας του εξωτερικού, επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις εργασίες και οικονομική ανάπτυξη , επιχειρήσεις στις οποίες θα προσφερθεί φθηνή ενέργεια αφού η Κόρινθος συνδέθηκε πριν από λίγες ημέρες με το δίκτυο φυσικού αερίου. Ευχαριστώ θερμά όσους βοήθησαν για να φτάσουμε στην σημερινή εξέλιξη, τον υπουργό, την εταιρία, τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του δήμου. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα όμως η υποστήριξη του δήμου θα είναι αμέριστη σε κάθε στάδιο»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Καινοτομία
Έχει σχέση το πεδίο βαρύτητας της Γης με τα υψόμετρα;
Academia |

Γιατί δεν ξέρουμε το ακριβές υψόμετρο στον Όλυμπο; Πως θα υπολογιστεί σωστά το υψόμετρο στη χώρα

Αν γνωρίζουμε το πεδίο βαρύτητας για τον ελληνικό χώρο, τότε μπορούμε να υπολογίσουμε την επιφάνεια του γεωειδούς. Ξέροντας λοιπόν αυτήν την επιφάνεια μπορούμε μετά να μετατρέψουμε τα γεωμετρικά υψόμετρα σε υψόμετρα που όλοι κατανοούμε