Τα desu ενός πλειστηριασμού που κρίθηκε στο… νήμα

·      Κυριολεκτικά στο… νήμα κρίθηκε ο νικητής του πλειστηριασμού για την απόκτηση του 50% των εγκαταστάσεων του ιστορικού συγκροτήματος των «Μύλων Αλλατίνη» στη Θεσσαλονίκη.

·      Άνθρωποι που γνωρίζουν μας λένε πως ήταν μια μάχη για σκληρά νεύρα που επιφύλασσε μια μεγάλη ανατροπή στο παρά… ένα προτού ολοκληρωθεί.

·      Η μεγαλύτερη προσφορά τοποθετήθηκε μόλις τρία δευτερόλεπτα προτού λήξη η διαδικασία…

·      Είχε προηγηθεί λίγα δευτερόλεπτα πριν η προσφορά του επιχειρηματία Σάμι Φάις. Ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ελέγχει ήδη το υπόλοιπο 50% του ακινήτου.

·      Όπως έγραψε ο «ΟΤ» σε σχετικό ρεπορτάζ, η υπερθεματίστρια φέρεται να ήταν η SPM Real Estate ΙΚΕ, με μοναδικό εταίρο εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία (PM FEMILI HAUS – EOOD), καταβάλλοντας το ποσό των 4.044.444 ευρώ.

·     Από το επιτελείο του ομίλου Φάις πάντως περιμένουν κρούση από τον ιδιοκτήτη της εν λόγω εταιρείας, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

·      Εάν κρίνουν πως πρόκειται για σοβαρό επενδυτή, τότε ενδέχεται να συζητήσουν ακόμη και την από κοινού υλοποίηση του project ενώ στο τραπέζι βρίσκεται πάντα και το ενδεχόμενο πώλησης…

·      Όλα ανοιχτά λοιπόν, μέχρι νεοτέρας…

———————————————————

Από την Κασσιόπη πρόεδρος στην Ανόρθωση (!)

·      Όσοι παρακολουθούν τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Μεγαλονήσου πιθανότατα να το έχουν ήδη μάθει…

·      Ο Ανδρέας Σάντης, ο επικεφαλής του αμερικάνικου fund NCH για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια που ηγείται του τουριστικού project στην Κασσιόπη ανέλαβε εδώ και λίγα 24ώρα πρόεδρος στην «Ανόρθωση».

·      Πηγές προσκείμενες στον έμπειρο μάνατζερ ξεκαθαρίζουν πως δεν τίθεται θέμα μετοχικής συνεργασίας και τονίζουν πως έσπευσε να βοηθήσει την ομάδα μετά από πρόταση του ιδιοκτήτη της.

·      Πρόκειται για γνωστό κύπριο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών.

·      Η απόφαση του κ. Σάντη δεν αποτέλεσε έκπληξη για την Κύπρο, αφού έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος της Ανόρθωσης.

·      Αμέσως μετά την τοποθέτησή του στην προεδρία τόνισε πως επιβάλλεται να μπει τελεία στο παρελθόν και χαρακτήρισε χρέος του να βοηθήσει την ομάδα στις δύσκολες στιγμές που περνάει.

·      Όσον αφορά στο project Kassiopi, όλα δείχνουν πως έχει αποφασιστεί η εγκατάλειψή του λόγω της καθυστέρησης που υπάρχει στην εκτέλεσή του.

·      Εδώ και αρκετούς μήνες άλλωστε έχει ξεκινήσει η αναζήτηση αγοραστή, με αρκετούς να καταθέτουν προτάσεις…

·      Πηγές προσκείμενες στην NCH πάντως επιμένουν πως όλα είναι ανοιχτά, ακόμη και το ενδεχόμενο να παραμείνουν στο project…

———————————————————

Η Γλυφάδα, νέο πεδίο μάχης για τους μεγάλους λιανέμπορους

·      «Απόβαση» στη Μυτιλήνη ετοιμάζεται να κάνει μέσα στο 2023 η «Σκλαβενίτης».

·      Η προετοιμασία, όπως πληροφορούμαστε έχει ξεκινήσει και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις…

·      Η διοίκηση της αλυσίδας έχει αποδείξει άλλωστε -και με τις συζητήσεις που κάνει για την εξαγορά της «Agora AS» πως είναι αποφασισμένη να επεκταθεί σε όλη την χώρα και ειδικά σε περιοχές που έχουν… ψωμί.

·      Και το νησί της ποιήτριας Σαπφούς με την σχετικά εύρωστη τοπική οικονομία λόγω τουρισμού προσφέρεται για επενδύσεις.

·      Με μεθοδικά βήματα δρομολογείται και το άνοιγμα νέου σημείου στην Γλυφάδα, σε ακίνητο που κάποτε φιλοξενούσε κινηματογράφο της εταιρείας Odeon.

·      Μια περιοχή της Αττικής όπου αναμένεται να «πέσουν κορμιά» τα επόμενα χρόνια για την τελική επικράτηση.

·      Θυμίζουμε πως στην περιοχή δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια η ΑΒ με σύγχρονο και αρκετά μεγάλο κατάστημα. Στα σκαριά βρίσκεται και η κατασκευή ενός μεγάλου καταστήματος Grand Μασούτης, με επιφάνεια άνω των 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

·      Και που να μπει στην εξίσωση και η πόλη που θα δημιουργηθεί στο Ελληνικό…

———————————————————

Οι back to back ανακοινώσεις που έκαναν αίσθηση

·      Εντύπωση έκαναν χθες στους χρηματιστηριακούς κύκλους οι «back to back» ανακοινώσεις της εταιρείας «Αγροτικός Οίκος Σπύρου».

·      Με διαφορά ενός μόλις λεπτού, η εταιρεία έκανε γνωστό την διακοπή της συνεργασίας της με τον Εσωτερικό Ελεγκτή και τον Οικονομικό Διευθυντή.

·      Το γεγονός πως δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, άρχισαν να γίνονται διάφορες εικασίες και να αναπτύσσονται σενάρια για το τι συμβαίνει στην εταιρεία.

·      Καλό θα ήταν, όπως μας έλεγε έμπειρος αναλυτής της αγοράς η εταιρεία να έριχνε λίγο περισσότερο φως και να ενημέρωνε το επενδυτικό κοινό…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino