«Είναι αλήθεια ότι εμείς για πρώτη φορά λάβαμε απόφαση να συμμετάσχουμε σε αυτό το παγκόσμιο οικονομικό γεγονός και να υποστηρίξουμε το Greek House στο Νταβός σαν Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζα Επενδύσεων, Δρ Χάρης Λαμπρόπουλος μιλώντας στον OT, στο περιθώριο του Ελληνικού Φόρουμ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

«Αυτό που εμείς θέλουμε να παρουσιάσουμε και να δείξουμε είναι ότι Ελλάδα είναι μία ανοικτή χώρα πολύ φιλόξενη στις επενδύσεις, και έχουμε πολλά πράγματα να παρουσιάσουμε σαν ιστορίες επιτυχίας. Εμείς από την πλευρά μας σαν το ελληνικό υπερταμείο επενδύσεων είμαστε ο αξιόπιστος επενδυτής σε venture capital και private equity funds τα οποία επενδύουν σε ελληνικές μικρομεσαίες καινοτόμες και startup και πιο ώριμες επιχειρήσεις» υπογράμμισε.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, υπογράμμισε ότι έχουμε ισχυρές συμμαχίες με ευρωπαϊκά και διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, προσβλέποντας σε μια σημαντική επίδραση στην επενδυτική δραστηριότητα της πατρίδας μας.

«Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό στη σημερινή συγκυρία και εκείνο που προσελκύει τους ξένους και τους ιδιώτες επενδυτές είναι ότι γνωρίζουν ότι η πατρίδα μας έχει ξεκινήσει να υποδέχεται περίπου 80 δισ. ευρώ από κεφάλαια των διαρθρωτικών ευρωπαϊκών ταμείων και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» τόνισε, προσθέτοντας  ότι «για να μπορέσουν αυτά να αξιοποιηθούν στην ελληνική αγορά και να δημιουργήσουν μεγαλύτερη επίδραση χρειάζονται και ιδιωτικά κεφάλαια και ιδιωτική συμμετοχή».

Ενισχύοντας το επενδυτικό οικοσύστημα

Ο κ. Λαμπρόπουλος εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι τα επόμενα χρόνια πέρα από τα 14 επενδυτικά ταμεία που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια θα έχουμε μια σειρά από άλλα επενδυτικά ταμεία και θα έχουμε ένα πολύ δυνατό επενδυτικό οικοσύστημα.

Επίσης αναφέρθηκε στους επιχειρηματικούς κολοσσούς, όπως η Microsft, η Google και Pfizer, που έχουν ήδη επενδύσει στη χώρα μας αλλά και στις σημαντικές επιδόσεις στον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων

«Όλες αυτές οι επιτυχίες φέρνουν την πατρίδα μας στο επίκεντρο του ραντάρ των ξένων επενδυτών. Εμείς είμαστε εδώ για να επενδύσουμε και δημόσια χρήματα για να φέρουμε ακόμα πιο αξιόπιστες επενδύσεις και πιο αξιόπιστα ιδιωτικά κεφάλαια στην πατρίδα μας» επεσήμανε.

Ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε επίσης ότι οι συναντήσεις που είχαν στο περιθώριο του Νταβός ήταν περισσότερο με άτομα που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την πατρίδα μας, αντηλλάγησαν απόψεις και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τομείς που θα ήθελαν να επενδύσουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι τομείς για τους οποίους εκδηλώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον είναι της τεχνολογίας, της πράσινης ενέργειας, της αγροδιατροφής και γενικά ό,τι έχει να κάνει με τις καινοτόμες δράσεις.

«Από την πλευρά γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τα έργα υποδομής, και για αυτοκινητοδρόμους και για δίκτυα οπτικών ινών, μεταφοράς ρεύματος(…). Πιστεύω ότι θα ανακοινωθούν πολύ μεγάλες πρωτοβουλίες» κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες