Συντηρητικά, αλλά σταθερά, ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, ξεπερνώντας μάλιστα και τον σκόπελο νευρικότητας της λήξης των παραγώγων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,51% στις 972,70 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά προσπαθεί να κινηθεί πάνω από τις 973 μονάδες, αλλά τα βαρίδια επιλεγμένων τίτλων, τα οποία τροφοδοτούνται από την αναμενόμενη επιφυλακτικότητα δεν επιτρέπουν μεγάλες κινήσεις που να καλύπτουν μέρος των χθεσινών απωλειών. Άλλωστε, η αγορά παραμένει διχασμένη για το αν η διόρθωση έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, ή ολοκληρώθηκε.

Επίσης, το κλίμα από τις διεθνείς αγορές δεν βοηθά, δεδομένου του ότι δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που βλέπουν ότι σύντομα θα έρθουν μεγάλες αναταράξεις και στις δύο όχθες του Ατλαντικού. Μπορεί το 2023 να ξεκίνησε στα καλύτερά του για τις ευρωπαϊκές μετοχές, όμως, οι αναλυτές δεν βλέπουν ότι το 2023 θα διατηρήσει ένα ράλι διεύρυνσης των κερδών.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ ξεχωρίζει με το άλμα του 8,8% που σημειώνει, ενώ σημαντικά είναι τα κέρδη σε Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια και ΓΕΚ Τέρνα. Θετικά κινούνται οι ΟΛΠ, Motor Oil, Aegean, Βιοχάλκο, Τιτάν, Πειραιώς, Eurobank, Jumbo, Εθνική, Λάμδα, Alpha Bank και Τέρνα Ενεργειακή. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Σαράντης, ΔΕΗ, Coca Cola, Quest, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών