Να αντιδράσει μετά την χθεσινή απότομη προσγείωση επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να μπορεί να απορροφήσει πλήρως τη νευρικότητα που ευλόγως εκδηλώνεται σε αρκετούς τίτλους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,62% στις 973,94 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ βίωσε με το πιο εμφατικό τρόπο την πρώτη του διόρθωση για το 2023, η οποία κατά πολλούς είναι ενδεικτικό της ανοδικής αγοράς. Όπως μάλιστα σημειώνουν αρκετοί αναλυτές, σε μια bull market, οι ανοδικές συνεδριάσεις είναι αργές και μακρές, με τις διορθώσεις να είναι βραχείες και έντονες, με αποτέλεσμα να τονώνεται η ρευστότητα η οποία στη συνέχεια ισχυροποιεί την άνοδο.

Όπως επισημαίνει και η Euroxx σήμερα, «η αγορά θα ανακάμψει προσεκτικά μετά τη χθεσινή απότομη πτώση», ενώ στο επίκεντρο θα παραμείνει ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος θα παρουσιάσει στην επενδυτική κοινότητα τους επιχειρησιακούς στόχους της επόμενης τριετίας, μετά την χθεσινή συνάντησή τους με τον επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ (SSM) Αντρέ Ενρία στην Αθήνα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και Τιτάν ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Motor Oil, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΑΠ, Quest, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Eurobank, Λάμδα, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Jumbo και Βιοχάλκο. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Coca Cola, Εθνική και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών