Ανοιχτό σε ξένες επενδύσεις είναι το Υπερταμείο, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας – ΕΕΣΥΠ Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης μιλώντας στο Mega, ευρισκόμενος στο Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι «ως Υπεραταμείο είμαστε σε φάση που μπορούμε να δεχτούμε επενδύσεις», ενώ σημείωσε ότι θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και στο Νταβός, προσθέοντας με νόημα ότι θα πρέπει να «εκμεταλλευτούμε το momentum».

ΑΠΕ και ακίνητα

Μάλιστα, ο ίδιος επικεντρώθηκε σε βασικούς τομείς, όπως η ενέργειας, με αιχμή τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ πρόσθεσε ότι «πρωτοπορούμε και στο real estate, ως μέτοχοι της ΕΤΑΔ». Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «τα assets πρέπει να αξιοποιηθούν για να δώσουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία».

Επίσης, τόνισε πως το Υπερταμείο έχει ξεκινήσει να κάνει πιλοτικά μια εκτίμηση των ακινήτων που υπάρχουν, εκτιμώντας ότι φέτος θα προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό «δίνοντας ευκαιρία αξιοποίησης».

Αναφερόμενος στα λιμάνια, ο ίδιος ανέφερε ότι προχωρά ο σχεδιασμός για το λιμάνι του Βόλου και του Ηρακλείου, προσθέτοντας ότι «όπως είπε ο πρωθυπουργός η Αλεξανδρούπολη θα παραμείνει στον έλεγχό μας και θα αναπτυχθεί».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, λέγοντας ότι το Υπερταμείο έχει ένα 30% και το ΤΑΙΠΕΔ 25%, προκρίνοντας την πώληση μετοχών μέσω χρηματιστηρίου, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι θα γίνουν κινήσεις και για τα περιφερειακά αεροδρόμια, όπως της Καλαμάτας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική κρίση: Η ευρωπαϊκή εμπορία άνθρακα πιάνει λιγότερο από το 25% των εκπομπών των αεροπορικών εταιρειών
Green |

Πώς το σύστημα δικαιωμάτων άνθρακα πλήττει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Με τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που απαλλάσσονται από τέλη και τα δωρεάν δικαιώματα που δίνονται στους αερομεταφορείς, μεγάλο μέρος των πτήσεων δεν καλύπτεται από το σύστημα