Στα επιτεύγματα της Ελλάδας στον τομέα των επενδύσεων και του εξωτερικού εμπορίου, αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, Μαρίνος Γιαννόπουλος, μιλώντας από το βήμα του Greek House Davos, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξήχθη στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο Γιαννόπουλος απηύθυνε πρόσκληση σε διεθνείς επενδυτές περιγράφοντας παράλληλα «τα ρεκόρ που έχει καταγράψει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων και στην προώθηση των ελληνικών εξαγωγών».

Ο Μαρίνος Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό στον οποίο έχει προχωρήσει η Ελλάδα, εφαρμόζοντας ευρείας κλίμακας μεταρρυθμίσεις, μείωση της φορολογίας και βελτίωση των δημοσιονομικών της. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ελληνική οικονομία έχει καταστεί μια ανοιχτή ad-hoc οικονομία, όπως άλλωστε πιστοποιεί και το ρεκόρ στις άμεσες ξένες επενδύσεις και στις εξαγωγές, ενώ πρόσθεσε πως βασική επιδίωξη αποτελεί η μετάβαση στη πράσινη και ψηφιακή οικονομία.

Νταβός – Γιαννόπουλος στον ΟΤ: «Είμαστε το success story και πρέπει να το ακολουθήσουμε»

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη και εφαρμόζει μια σειρά πολιτικών που σχετίζονται με την ανανεώσιμη ενέργεια, την κλιματική αλλαγή, τη διαχείριση αποβλήτων, τον βιώσιμο τουρισμό, τη χρήση της γης και την προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος προσθέτοντας ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 κορυφαίων χωρών για επενδύσεις σε έργα πράσινης ενέργειας. Παράλληλα ανέφερε πως η χώρα μας έχει χαράξει μια δεκαετή στρατηγική για τον βιώσιμο τουρισμό.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Γιαννόπουλος, απεύθυνε κάλεσμα σε διεθνείς επενδυτές και επιχειρηματίες, να εξερευνήσουν τις πολλές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα: «Εκ μέρους της Enterprise Greece, σας προσκαλώ να έρθετε σε επαφή μαζί μας. Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε σε κάθε βήμα για την υλοποίηση του επενδυτικού σας σχεδίου. Μπορούμε να επιτύχουμε πολλά μαζί»

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στόχος του φετινού προγράμματος εκδηλώσεων ήταν να αναδειχθεί το ελληνικό επιχειρείν και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων σε ανώτατα στελέχη διεθνών εταιρειών και επενδυτικών οίκων, καθώς και σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη από όλο τον κόσμο.

Μιλώντας στον ΟΤ

Στις επενδυτικές προκλήσεις της Ελλάδας, αλλά και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η κυβέρνηση για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος  του Enterprise Greece, Μαρίνος Γιαννόπουλος την Πέμπτη σε αποκλειστική δήλωσή στον ot.gr .

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό η Ελλάδα να έχει παρουσία στο Νταβός. Κι εμείς για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε εδώ στο Νταβός. Είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται για δεύτερη φορά και ελπίζουμε να συνεχίσει να γίνεται» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αν κάποιος κάνει μια βόλτα στην πόλη θα διαπιστώσει ότι βρίσκονται τα μεγαλύτερα ονόματα από όλον τον κόσμο: «Η Ελλάδα πρέπει να έχει παρουσία. Είμαστε το success story και πρέπει να το ακολουθήσουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

Ερωτηθείς σε ποιους τομείς η Ελλάδα θέλει να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις, ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στον τουρισμό, τονίζοντας ότι στόχος είναι (όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός) να μπορούμε να δεχόμαστε τουρίστες όλον τον χρόνο: «Είναι κάτι που μπορούμε να μάθουμε από τους Ελβετούς και για το well being και για τον τρόπο με τον οποίον χειρίζονται τον χειμερινό τουρισμό», υπογράμμισε.

Δωδεκάμηνος τουρισμός

«Βεβαίως η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων είναι κάτι πολύ σημαντικό, εμείς πρέπει να έχουμε την παρουσία με τη βοήθεια της κυβέρνησης και τον νόμο των στρατηγικών επενδύσεων που υποστηρίζει το Enterprise Greece. Μπορούμε να βοηθήσουμε το fast track , ώστε το πλάνο που έχει ένας επενδυτής να μπορεί να υλοποιηθεί πολύ πιο εύκολα στην Ελλάδα και κυρίως τις επενδύσεις αυτές που γίνονται στις υποδομές της χώρας».

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η Enterprise Greece βοηθά πολύ στα logistics «όπως έχετε δει, τα λιμάνια και γενικότερα οι μαρίνες ανανεώνονται , όπως και τα τρένα και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί» και  η Ελλάδα έχει γίνει ένα digital hub στον χάρτη των Βαλκανίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία