Την αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), τόσο τον Φεβρουάριο όσο και τον Μάρτιο, βλέπει το γεράκι και μέλος του δ.σ της ΕΚΤ, Κλάας Κνοτ. Ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης στη συνέντευξη του στον ολλανδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα WNL πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική της και τους επόμενους μήνες.

«Αυτό που θα αναμένετε από εμάς είναι να αυξήσουμε τα επιτόκια κατά 0,50% τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο και να περιμένετε επίσης ότι δεν θα έχουμε τελειώσει μέχρι τότε και ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα βήματα τον Μάιο και τον Ιούνιο» είπε χαρακτηριστικά ο Κνοτ.

Νταβός – Κνοτ (ΕΚΤ): Έρχονται και άλλες αυξήσεις επιτοκίων

Σε ξεχωριστή συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, ο Κνοτ  προχώρησε περαιτέρω και είπε ότι είναι «πολύ νωρίς για να πούμε» αν η ΕΚΤ θα μπορούσε να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της μέχρι το καλοκαίρι.

«Κάποια στιγμή, βέβαια, οι κίνδυνοι που περιβάλλουν τις προοπτικές του πληθωρισμού θα γίνουν πιο ισορροπημένοι», είπε.

«Αυτή θα ήταν μια στιγμή κατά την οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα βήμα προς τα κάτω  και να πάμε από τις 50 στις 25 μονάδες βάσης, για παράδειγμα. Αλλά είμαστε ακόμη πολύ μακριά από αυτή τη στιγμή»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή