Kέρδη ρεκόρ ύψους 16 δισ. δολαρίων για τους πελάτες της πέρυσι έφερε η Citadel του Ken Griffin, μια επίδοση που ήταν από τις καλύτερες στην ιστορία.

Οι 20 κορυφαίες εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου απέφεραν συλλογικά κέρδη 22,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από αμοιβές, σύμφωνα με εκτιμήσεις της LCH Investments.

Ρεκόρ κερδών

Το κέρδος της Citadel ήταν η μεγαλύτερη ετήσια απόδοση για έναν διαχειριστή hedge funds, ξεπερνώντας τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια που δημιούργησε ο John Paulson το 2007 στο στοίχημά του έναντι στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου. Αυτό περιγράφηκε ως το «μεγαλύτερο ποντάρισμα που έγινε ποτέ» σε ένα βιβλίο του Γκρέγκορι Ζάκερμαν.

Real Estate: Έρχεται απότομη και βίαιη ανατροπή στην Ευρώπη

Συνολικά, τα hedge funds έχασαν συνολικά 208 δισ. δολάρια πέρυσι, καθώς πολλοί μάνατζερ βρέθηκαν στη «λάθος» πλευρά της παγκόσμιας αναταραχής της αγοράς. Η LCH υπολόγισε απόδοση 3,4% στους 20 κορυφαίους διαχειριστές — ενώ τα υπόλοιπα funds που μελέτησε υπέστησαν ζημίες 8,2%.

«Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώθηκαν για άλλη μια φορά από τα μεγάλα πολυστρατηγικά hedge funds όπως τα Citadel, DE Shaw και Millennium», δήλωσε ο πρόεδρος της LCH, Rick Sopher. «Τα ισχυρά κέρδη που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη κυριαρχία τους σε στρατηγικές που δεν εξαρτώνται από την αύξηση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων και το σημαντικό τους μέγεθος», τόνισε.

Η LCH

Η ετήσια κατάταξη της LCH είναι ένας τρόπος για να αποτυπωθεί η απόδοση των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου, όπου οι διαχειριστές συνήθως μετρώνται από τα συνολικά κέρδη τους από την αρχή. Η κατάταξη, η οποία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2010, ενδέχεται να αποκλείει νεότερα ή μικρότερα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου που είχαν υψηλότερη απόδοση σε ποσοστιαία βάση.

Τα ευρήματα, αντικατοπτρίζουν επίσης την αυξανόμενη επιρροή των εταιρειών αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης πολλαπλών στρατηγικών, οι οποίες βρίσκονται στο κατώφλι της ανάληψης κεφαλαίων που εστιάζονται σε μετοχές για να γίνουν η κυρίαρχη στρατηγική στον κλάδο.

Η LCH υπολόγισε ότι ο κλάδος έχει αποφέρει κέρδη άνω των 1,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων διαχρονικά. Οι 20 κορυφαίες εταιρείες, οι οποίες διαχειρίζονται 19% των περιουσιακών στοιχείων του κλάδου, παρήγαγαν 692 δισ. δολάρια από αυτά τα κέρδη, ή το 49% του συνόλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή