Σε περιβάλλον metaverse αναμένεται να παρουσιάσει τα οικονομικά της αποτελέσματα η εταιρεία Mytilineos.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, η Mytineos θα δημοσιεύσει το Flash Note για τα Οικονομικά Αποτελέσματα 2022, χρησιμοποιώντας 3D απεικόνιση.

Τονίζει δε, ότι πρόκειται για ένα εργαλείο που τώρα αναπτύσσεται στη διεθνή επιχειρηματικότητα για εταιρικές παρουσιάσεις, για πρώτη φορά όμως για την αποτύπωση κανονιστικών
υποχρεώσεων που απαιτούν πολυπλοκότητα και περιορισμένο χρόνο απόκρισης, όπως τα Οικονομικά Αποτελέσματα εταιρειών.

Η 3D απεικόνιση των οικονομικών μεγεθών επιτρέπει σε διαφορετικά κοινά να κατανοήσουν καλύτερα και σε βάθος τις οικονομικές επιδόσεις των εταιρειών, παρέχοντας μία πιο εύληπτη και προσιτή εμπειρία.

Οι εκτιμήσεις της Alpha

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Alpha Finance  προχώρησε σε σημαντική ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Mytilineos, επικαλούμενη τον πρόσφατο μετασχηματισμό της εταιρείας.

Βάσει της αναθεωρημένης πρόβλεψης, η τιμή της μετοχής αναμένεται να ανέλθει από τα 20,1 ευρώ επί του παρόντος στα 31,4 ευρώ. Παράλληλα οι αναλυτές της τράπεζας διατηρούν τη σύσταση για αγορά της μετοχής.

S&P: Αναβάθμισε σε «ΒΒ» τη Mytilineos

Αναθεωρημένες ανοδικά είναι και οι εκτιμήσεις για την κερδοφορία της εταιρείας τόσο για το 2022 όσο και για την επόμενη τριετία. Συγκεκριμένα για το 2022 αναμένεται τα EBITDA να διαμορφωθούν στα 780 εκατ. ευρώ με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 438 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν αυτά τα ποσά, τότε το μέρισμα ανά μετοχή θα διαμορφωθεί υψηλότερα του 1 ευρώ, κάτι που θα σημαίνει μια επιστροφή της μετοχής στους μετόχους της τάξεως του 5% με 6%.

Για την επόμενη 5ετία (2023/27), η Alpha προβλέπει ότι η κερδοφορία της Mytilineos θα αυξάνεται σταδιακά, με το EBITDA να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ το 2025, με τα καθαρά κέρδη να υπερπηδούν το 0,5 δισ. ευρώ από τη φετινή χρονιά.

Παράλληλα,  εκτιμάται ότι η εταιρεία θα καταφέρει να διατηρεί τον καθαρό δανεισμό της σταθερά, σε επίπεδα κάτω του 1 δισ. ευρώ τα επόμενα 5 έτη, ως αποτέλεσμα τόσο της υψηλής κερδοφορίας της και άρα των ισχυρών καθαρών ταμειακών της ροών, όσο και της σωστής διαχείρισης από πλευράς της διοίκησης, των προς επένδυση κεφαλαίων, με την απόδοση των επενδυμένων κεφαλαίων της Εταιρείας (ROIC) να ξεπερνάνε σταθερά το 15%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις