Η νέα κινηματογραφική ταινία «Avatar: The Way of Water» του Τζέιμς Κάμερον έγινε μόλις η έκτη στην ιστορία που έσπασε το φράγμα των 2 δις δολαρίων σε εισπράξεις στις αίθουσες. Κατάφερε μάλιστα να ξεπεράσει σε εισπράξεις και το «Top Gun: Maverick» του Τομ Κρουζ, την άλλη μεγάλη νέα κυκλοφορία του 2022.

Πρόκειται για την τρίτη ταινία του Τζέιμς Κάμερον που σπάει κάθε ρεκόρ, καθώς στις πρώτες θέσεις της κατάταξης εισπράξεων όλων των εποχών που παρουσιάζει σήμερα ο Οικονομικός Ταχυδρόμος βρίσκονται το ορίτζιναλ «Avatar», το «Avengers: Endgame», το «Titanic» επίσης του Κάμερον, το «Star Wars: The Force Awakens» και το «Avengers: Infinity War». Μάλιστα η ταινία «Avatar: The Way of Water» μπορεί να ανέβει κι άλλο στην κατάταξη καθώς εξακολουθεί να προβάλλεται στους κινηματογράφους με τις εισπράξεις να «τρέχουν».

Από την Κλεοπάτρα μέχρι το «Avatar 2» – Οι πιο ακριβές ταινίες που έχουν γυριστεί

Ξεπέρασε και το Top Gun

Το «Top Gun: Maverick» του Τομ Κρουζ αντιμετώπισε εύκολα τις ταινίες «Jurassic World» και «Minions» αλλά τελικά δεν μπόρεσε να «καταρρίψει» τον Τζέιμς Κάμερον. Το «Avatar: The Way of Water» ξεπέρασε σε εισπράξεις το «Maverick» μόλις τις πρώτες τρεις εβδομάδες του στους κινηματογράφους, συγκεντρώνοντας το ποσό των 1,51 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του Box Office Mojo.

Επιστροφή στις αίθουσες

Οι κινηματογραφικές αίθουσες δυσκολεύτηκαν να ανακάμψουν στον απόηχο της πανδημίας, καθώς το κοινό στράφηκε περισσότερο σε προβολές στο σπίτι και λιγότερο σε ταινίες που προβάλλονταν στη μεγάλη οθόνη. Καθώς όμως ο κλάδος κινείται προς τα εμπρός για να ξεπεράσει την κρίση, ταινίες όπως η συνέχεια του Avatar δείχνουν ότι οι εραστές του κινηματογράφου είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν ειδικά εάν πρόκειται για υπερθεάματα, σχολίαζε το CNBC. Μάλιστα πολλοί τέτοιοι θεατές εμφανίζονταν σε αγορές όμως οι ΗΠΑ διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα για πιο ακριβές προβολές όπως οι τύπου IMAX, ή αυτές σε οθόνες πολύ μεγάλου μεγέθους.

Που κόβονται τα πιο πολλά εισιτήρια

Αν και το “The Way of Water” έχει κόψει μέχρι τώρα λιγότερα εισιτήρια από ό,τι αναμενόταν στην Κίνα, ως αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων πανδημίας που έχει ξανακλείσει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού στα σπίτια τους, έχει καταγράψει ισχυρές πωλήσεις εισιτηρίων από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Κορέα, δείχνουν τα ίδια στοιχεία.

Ετοιμάζονται νέες κυκλοφορίες

Το γεγονός ότι η εν λόγω ταινία έσπασε σε εισπράξεις το φράγμα των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων θεωρείται ως πολύ καλό σημάδια για τη σειρά των Avatar. Κι αυτό επειδή έχει προγραμματιστεί να κάνουν πρεμιέρα τρεις ακόμη συνέχειες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Επίσης πληροί το στόχο που έθεσε ο ίδιος ο Κάμερον, ο οποίος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η ταινία θα έπρεπε να είναι η τρίτη ή η τέταρτη με τις υψηλότερες εισπράξεις προκειμένου να αποδειχτεί πραγματικά κερδοφόρος .

Ο προϋπολογισμός

Δεν είναι πάντως σαφές –τουλάχιστον όχι από επίσημα χείλη- για το ποιος ήταν ο προϋπολογισμός παραγωγής της ταινίας -αν και οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 250 έως 350 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς όμως στο ποσό αυτό να συμπεριλαμβάνονται τα κόστη μάρκετινγκ.

Το «The Way of Water» θα πρέπει να συνεχίσει σταθερά να αποφέρει εισπράξεις για το κινηματογραφικό στούντιο καθώς μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου δεν φαίνεται να έχει άμεσο ανταγωνισμό στις αίθουσες. Τότε αναμένεται να κυκλοφορήσει το «Ant-Man and the Wasp: Quantumania» των Marvel Studios, που αποτελεί μια μια ακόμη παραγωγή της Disney.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι