Ανοδικά κινήθηκαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές που λειτουργούν, με τις συναλλαγές να παραμένουν υποτονικές εξαιτίας των αργιών που συνδέονται με τους εορτασμούς του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,44% και έκλεισε στις 7.490,4 μονάδες, ακολουθώντας το ράλι της Wall Street που τροφοδοτήθηκε από την τεχνολογία ενόψει των σημαντικών ανακοινώσεων κερδοφορίας. Ο S&P/NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας έκλεισε οριακά χαμηλότερα.

Ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,46% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίασή του στις 27.299,19 μονάδες και ο Topix κέρδισε 1,42% για να κλείσει στις 1.972,92 μονάδες. Το ιαπωνικό γεν ενισχύθηκε κατά 0,42% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 130,13 – συνεχίζοντας να διαπραγματεύεται πάνω από τα 130 για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Κλειστές λόγω αργίας

Οι αγορές στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν, τη Νότια Κορέα, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη είναι κλειστές λόγω αργίας. Τα χρηματιστήρια στην ηπειρωτική Κίνα και την Ταϊβάν θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Σε επίπεδο τίτλων, η αυστραλιανή εταιρεία Zip υποχώρησε κατά περισσότερο από 10% μετά από ένα βραχύβιο ράλι που ακολούθησε των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της.  Η εταιρεία δήλωσε ότι η υποκείμενη “μηνιαία ταμειακή κατανάλωση συνέχισε να μειώνεται αλλά αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω”.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών μεταποίησης της au Jibun Bank Flash Japan τον Ιανουάριο παρέμεινε αμετάβλητος για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στο 48,9, κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την ανάπτυξη.  Η μέτρηση “σηματοδότησε την από κοινού ισχυρότερη επιδείνωση της “υγείας” του ιαπωνικού μεταποιητικού τομέα από τον Οκτώβριο του 2020″, ανέφερε η S&P Global.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές