Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές στην Ιαπωνία και την Αυστραλία, με τις συναλλαγές να είναι υποτονικές καθώς οι περισσότερες ασιατικές αγορές ήταν κλειστές λόγω της αργίας για την κινεζική Πρωτοχρονιά.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 στο Τόκιο κέρδισε 1,1% στις 26.852,85 μονάδες και ο δείκτης S&P/ASX 200 στο Σίδνεϊ σημείωσε άνοδο 0,1%, στις 7.456,90 μονάδες.

Οι περισσότερες ασιατικές αγορές ήταν κλειστές λόγω της αργίας του Σεληνιακού Νέου Έτους. Ωστόσο, οι επενδυτές συνεχίζουν να στοιχηματίζουν ότι η κινεζική οικονομία θα ενισχυθεί σημαντικά από τις εβδομαδιαίες διακοπές, ιδίως αφού η χώρα ήρε τους περισσότερους περιορισμούς κατά του Covid και άνοιξε εκ νέου τα σύνορά της.

Η κινεζική οικονομία

Μια ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας αποτελεί καλό οιωνό για τις ασιατικές αγορές, δεδομένου ότι οι περισσότερες περιφερειακές οικονομίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη χώρα ως εμπορικό προορισμό.

Μεικτή εικόνα

Παράλληλα, τα τριμηνιαία κέρδη που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής εξακολουθούν να δίνουν μια μεικτή εικόνα για τις μετοχές και υποδηλώνουν ότι τα υψηλά επιτόκια και ο σχετικά υψηλός πληθωρισμός έχουν αρχίσει να επιβαρύνουν τομείς πέραν των τραπεζών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης