Λίγες ημέρες μετά την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ έναντι 44 δισ. δολαρίων, η Έστερ Κρόφορντ μοιράστηκε μια φωτογραφία της να κοιμάται στο πάτωμα των κεντρικών γραφείων της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

Τυλιγμένη σε έναν υπνόσακο, με μάσκα ματιών, πρόσθεσε μια λεζάντα στο viral post . «Όταν η ομάδα σου πιέζει όλο το εικοσιτετράωρο για να βάλει προθεσμίες μερικές φορές #SleepWhereYouWork», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Κρόφορντ, διευθυντής διαχείρισης προϊόντων του Twitter, αποτελεί ένα από τα στελέχη με τη μεγαλύτερη επιρροή της παλιάς φρουράς, προτού ο Mασκ απολύσει περισσότερο από το μισό εργατικό δυναμικό του ομίλου μέσων κοινωνικής δικτύωσης (7.500 άτομα), συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τα κορυφαία στελέχη του.

Μασκ: Το Twitter έχει 2.300 υπαλλήλους

«Σκληροπυρηνική»

Η 39χρονη, σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στην εταιρεία, ενσαρκώνοντας το «σκληροπυρηνικό» όραμα που επιδιώκει να εμφυσήσει ο Μασκ, κατόρθωσε να ηγηθεί των νέων πρωτοβουλιών της εταιρείας, όπως η συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue και τα εκκολαπτόμενα σχέδιά της να επιτρέψει τις πληρωμές μέσω του ιστότοπου. Η Κρόφορντ έγινε επίσης μια από τις λίγες γυναίκες στην εταιρεία που εντάχθηκαν στην έμπιστη ομάδα του Mασκ – μια άνοδος που χαρακτηρίζεται από τις τακτικές αναρτήσεις της στο διαδίκτυο σχετικά με το νέο Twitter, παράλληλα με τις προτάσεις της για αυτοβελτίωση ή διαχείριση.

«Το περιστατικό του υπνόσακου ενόχλησε πραγματικά τους εργαζόμενους», είπε ένας ανώτερος υπάλληλος που πρόσθεσε ότι η Κρόφορντ έγινε ένας από τους λίγους υπαλλήλους του Twitter που εφάρμοσαν με επιτυχία τις απαιτήσεις του Μασκ. Όταν ο εκκεντρικός μεγιστάνας πήγε για πρώτη φορά στα κεντρικά γραφεία του Σαν Φρανσίσκο λίγο πριν κλείσει η συμφωνία εξαγοράς, η Κρόφορντ παρουσιάστηκε στο Perch, το καφενείο του Twitter και εξασφάλισε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση για να συζητήσει τις ιδέες της σχετικά με τις πληρωμές, σύμφωνα με τους Financial Times. Για τον Μασκ, οι ιδέες της είχαν απήχηση.

Φιλόδοξη και γοητευτική

Πτυχιούχος φιλοσοφίας με μεταπτυχιακό στις διεθνείς σχέσεις, κατείχε επίσης ρόλους στο μάρκετινγκ προϊόντων σε πολλές start-ups της Silicon Valley και έγινε φανατικός χρήστης του Twitter, δημοσιεύοντας προσωπικές σκέψεις για τη ζωή της.
Με την ένταξή της στο Twitter ως υπάλληλος, τέθηκε υπεύθυνη για την εύρεση τρόπων για τους influencers να βγάλουν χρήματα από την πλατφόρμα και την εξερεύνηση ευκαιριών γύρω από την κρυπτογράφηση, ως επικεφαλής των στοιχημάτων σε αρχικό στάδιο. Στη συνέχεια, εργάστηκε σε projects τα οποία περιελάμβαναν την εστίαση στη δυνατότητα ήχου Spaces, μια από τις πιο επιτυχημένες ενημερώσεις του Twitter και στις συνδρομές δημιουργών. Αρκετοί νυν και πρώην συνάδελφοι την περιγράφουν ως συμπονετική και διπλωματική. Tο ημερολόγιό της είναι συνήθως ανοιχτό για να το δουν όλοι και αγοράζει προσαρμοσμένες κούπες για τα μέλη της ομάδας. Η γοητεία της, σε συνδυασμό με μια νοοτροπία start-up, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Mασκ, σύμφωνα με τρία άτομα που συνεργάστηκαν μαζί της, ένας από τους οποίους είπε ότι ήταν σε θέση να τον επηρεάσει προκαλώντας τον με διακριτικότητα πίσω από κλειστές πόρτες και όχι δημόσια.

Οι ιδέες της όμως δεν ήταν πάντα ευπρόσδεκτες. Η Κρόφορντ ήταν μεταξύ των υποστηρικτών του αμφιλεγόμενου σχεδίου του Twitter να εισαγάγει μια δυνατότητα που θα επέτρεπε στους χρήστες να προσφέρουν βίντεο με περιεχόμενο για ενηλίκους πίσω από ένα paywall, παρόμοιο με αυτό που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο συνδρομών OnlyFans, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή