Η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Λαέλ Μπρέιναρντ θεωρείται το φαβορί για τη θέση του κορυφαίου οικονομικού συμβούλου του στον Λευκό Οίκο, ανέφερε την Τετάρτη η Washington Post , επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις σχετικές συζητήσεις.

Η Μπρέιναρντ είναι επί του παρόντος το νούμερο δύο στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής στη μάχη της Fed για χαλιναγώγηση  του καλπάζοντος πληθωρισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του καθώς ο σημερινός διευθυντής, Μπράιαν Ντις, αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα και οι συνεντεύξεις για την αντικατάστασή του συνεχίζονται.

Τα άλλα ονόματα

Άλλοι υποψήφιοι για της θέση αυτή -σύμφωνα πάντα με την Washington Post-  είναι ο Wally Adeyemo, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο Gene Sperling, ανώτερος σύμβουλος του Μπάιντεν που διηύθυνε το NEC υπό τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, η Sylvia Mathews Burwell, πρώην γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και νυν πρόεδρος του American University,  ο Bharat Ramamurti, αναπληρωτής διευθυντής της NEC και η υπουργός υπουργό Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο.

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed από το 2014 (διορίστηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα), μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος με εξαιρετικές σπουδές στο Χάρβαρντ και ήδη μεγάλη εμπειρία (προεδρεύει τεσσάρων Επιτροπών της Τράπεζας), η ηλικίας 60 ετών τραπεζίτης προβάλλει για πολλούς ως η ιδανική επιλογή για τη θέση αυτή.

Η Μπρέιναρντ έχει ασχοληθεί εκτεταμένα σε θεωρητικό επίπεδο με το μείζον οικονομικό πρόβλημα της διαρθρωτικής και κυκλικής ανεργίας. Παρενθετικά θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι καταστατικός ρόλος και αποστολή της αμερικανική Fed δεν είναι μόνο η φροντίδα για την «σταθερότητα των τιμών», όπως συμβαίνει με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και η εξασφάλιση συνθηκών πλήρους απασχόλησης στην αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή