Με κύριο «όπλο» τον κλάδο του cloud computing, η Microsoft ανακοίνωσε αύξηση εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης που αφορά το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2022.

Σε αντίθεση με τις προβλέψεις των αναλυτών που εκτιμούσαν πτώση, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 52,7 δισ. δολάρια, αύξηση 2% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Microsoft: Προχωρά σε 10.000 απολύσεις

Yποχώρηση κερδών

Τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν κατά 12%, αλλά αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο αν συνυπολογιστεί η έκτακτη οικονομική επιβάρυνση των 1,2 δισ. δολαρίων που αφορά αποζημιώσεις, μέρος των απολύσεων της Microsoft.

Στήριγμα για την εταιρεία ήταν ο τομέας του cloud computing, ο οποίος είδε σημαντική άνοδο που βελτίωσε την συνολική εικόνα της μετά την σημαντική μείωση των πωλήσεων στον κλάδο των υπολογιστών.

Τεχνητή Νοημοσύνη

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η μετοχή έτρεξε ένα μικρό ράλι 4%, πριν κλείσει τελικά με με οριακή πτώση μετά τις δυσοίωνες προβλέψεις της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο χρήσης.

Οι εκτιμήσεις της Μicrosoft «μιλάνε» για έσοδα περίπου 51 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές της αγοράς προέβλεπαν για το επόμενο τρίμηνο έσοδα της τάξης των 52,50 δισ. δολαρίων.

Οι μειωμένες προβλέψεις της εταιρείες συνδέονται με την επένδυση στην τεχνητή νοημοσύνη και συγκεκριμένα με το ChatGPT, το οποίο αναμένεται να κοστίσει στην Microsoft περίπου 10 δισ. δολάρια.

H εταιρεία εκτιμά ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου από το cloud θα κυμανθούν από 21,7 έως 22 δισεκατομμύρια δολάρια, ακριβώς κάτω από την πρόβλεψη του μέσου όρου των αναλυτών των 22,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η επιχείρηση cloud βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο μετά την επιτυχία του chatbot ChatGPT, της OpenAI.

«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να φέρουμε αυτήν την τεχνολογία είτε σε συγκεκριμένες προσφορές είτε για να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες προσφορές», δήλωσε ο Brett Iversen, επικεφαλής των επενδυτικών σχέσεων της Microsoft. Eπιπλέον, ανέφερε ότι τα έσοδα από επιχειρήσεις που σχετίζονται με το OpenAI θα εμφανίζονται στα έσοδα για την υπηρεσία cloud της Microsoft Azure στο μέλλον, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως