Η απόφαση της Γερμανίας να προμηθεύσει άρματα μάχης στην Ουκρανία επιβεβαιώνει τον «προσχεδιασμένο πόλεμο» εναντίον της Μόσχας, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μετά την απόφαση της Γερμανίας να επιτρέψει την αποστολή Leopard στο Κίεβο.

Η ουκρανική κυβέρνηση ζητούσε εδώ και μήνες δυτικά άρματα μάχης που υποστηρίζει ότι χρειάζεται απεγνωσμένα για να δώσει στις δυνάμεις του τη δύναμη πυρός και την ικανότητα να μετακινούνται προκειμένου να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές και να ανακαταλάβουν τα κατεχόμενα εδάφη στο ανατολικό και στο νότιο τμήμα της χώρας.

Γερμανία: Είναι επίσημο – Το Βερολίνο στέλνει 14 Leopard στην Ουκρανία

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι το Βερολίνο έδωσε το πράσινο φως παράδοσης 14 αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. Αντιδρώντας, η ρωσική πρεσβεία στη γερμανική πρωτεύουσα έκανε λόγο για απόφαση που εγκαταλείπει την «ιστορική ευθύνη της έναντι της Ρωσίας» που προκύπτει από τα εγκλήματα των Ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ξανά άρματα μάχης στο ανατολικό μέτωπο»

«Αυτή η εξαιρετικά επικίνδυνη απόφαση θα οδηγήσει τη σύγκρουση σε ένα νέο επίπεδο αντιπαράθεσης και αντιφάσκει με τις δηλώσεις Γερμανών πολιτικών περί της απροθυμίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να συρθεί σ’ αυτή», δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής Σεργκέι Νετσάγεφ.

Άρμα μάχης Leopard

«Καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει από την αμοιβαία εμπιστοσύνη, προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην ήδη αξιοθρήνητη κατάσταση των ρωσογερμανικών σχέσεων και δημιουργεί αμφιβολίες για την πιθανότητα να εξομαλυνθούν στο προβλεπτό μέλλον», πρόσθεσε.

«Η επιλογή του Βερολίνου σηματοδοτεί την οριστική άρνηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας να αναγνωρίσει την ιστορική ευθύνη της έναντι του λαού μας για τα τρομερά, διαχρονικά εγκλήματα του Ναζισμού στη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και παραπέμπει στη λήθη το δύσκολο δρόμο της μεταπολεμικής συμφιλίωσης ανάμεσα στους Ρώσους και τους Γερμανούς», δήλωσε ο Νετσάγεφ.

«Με την έγκριση της ηγεσίας της Γερμανίας, άρματα μάχης με γερμανικούς σταυρούς θα σταλούν και πάλι στο ‘ανατολικό μέτωπο’, κάτι που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε θανάτους όχι μόνο Ρώσων στρατιωτών, αλλά και του άμαχου πληθυσμού», πρόσθεσε ο Ρώσος πρεσβευτής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων