Με έντονα ανοδικές διαθέσεις άνοιξε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά από δύο ημέρες ήπιων πιέσεων κατοχύρωσης κερδών, επιστρέφει στο στόχο της κατάκτησης των 1.000 μονάδων. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,87% στις 1.002,51 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αυλαία των αποτελεσμάτων άνοιξε σήμερα και στο ΧΑ, με τον Μυτιληναίο να δίνει το στίγμα ενός κλάδου που ξεχωρίζει τα τελευταία τρίμηνα. Και αυτή η εικόνα συνυπολογίζεται από αρκετά χαρτοφυλάκια με την αποκατάσταση της υγείας των τραπεζικών ισολογισμών, την οποία τόσο εξαίρουν και οι ξένοι αναλυτές, βελτιώνοντας την εμπιστοσύνη για την πορεία της αγοράς το επόμενο διάστημα.

Στο παραπάνω μείγμα προστίθεται και η βελτίωση της ψυχολογίας στις ευρωπαϊκές αγορές, με τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου να ενισχύεται και από τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία και τις εκτιμήσεις για χαλάρωση του βαθμού αύξησης των επιτοκίων. Βέβαια, όλα αυτά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν την ερχόμενη Πέμπτη, όταν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεδριάσει για τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής της.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ ξεχωρίζει με το 6,43% που καταγράφει, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Quest, ΔΕΗ, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ και Τιτάν να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Θετικά κινούνται και οι Πειραιώς, ΟΛΠ, Jumbo, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Aegean, ΟΤΕ και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών