Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν έχουν μείνει αδιάθετες μετοχές καθώς η αύξηση υπερκαλύφθηκε από όσους είχαν δικαίωμα προτίμησης και προεγγραφής.

Intrakat: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η ΑΜΚ

Οι τελευταίοι πρόσφεραν το ποσό των περίπου 117 εκατομμυρίων ευρώ (έναντι του αρχικού στόχου για άντληση ποσού 100 εκατ. ευρώ).

Όπως είναι γνωστό εκδόθηκαν 85.470.086 νέες μετοχές -με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων- ονομαστικής αξίας 0,30 ΕΥΡΩ εκάστη και με τιμή διάθεσης 1,17 ευρώ για κάθε νέα μετοχή.

Αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την κατανομή των Νέων Μετοχών θα ανακοινωθούν στις 30 Ιανουαρίου 2023, οπότε και θα πιστοποιηθεί η καταβολή του ποσού της ΑΜΚ από το ΔΣ της INTRAKAT.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η τελική έγκριση εισαγωγής των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση θα δοθεί στις 31/1/23 και οι μετοχές θα εισαχθούν στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 2/2/23.

Διάθεση κεφαλαίων

Όπως έχει ανακοινωθεί, τα κεφάλαια από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα δώσουν ώθηση στο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, ενισχύοντας περαιτέρω την αναπτυξιακή του προοπτική στους στρατηγικούς πυλώνες των Κατασκευών – Υποδομών, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Real Estate, σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Intrakat σχεδιάζει να αξιοποιήσει 50 εκατ. ευρώ για την ενδυνάμωση του υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης και 50 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ανάπτυξη μέσω εξαγορών.

Σημειώνεται ότι το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του ομίλου, καταγράφει ιστορικό υψηλό και ανέρχεται σε 1,3 δισ. ευρώ.

Ο Εξάρχου

Την 1η Δεκεμβρίου όταν και εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat, ο  αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Αλέξανδρος Εξάρχου, χαρακτήρισε «ιστορική» την απόφαση της ΕΓΣ τονίζοντας ότι «με την ΑΜΚ προχωράμε σε μια νέα φάση ανάπτυξης για την Ιntrakat. Μας δίνεται η δυνατότητα να αξιολογήσουμε επενδυτικές ευκαιρίες στους τομείς δραστηριοποίησής μας ώστε να ενισχύσουμε τη δυναμική και τις προοπτικές μας και να διασφαλίσουμε την επιτυχία του επιχειρηματικού μας σχεδιασμού».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις