Η κυβέρνηση της Ιταλίας ξεκίνησε επίσημες, αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, για την πώληση του 40% της ιταλικής αεροπορικές εταιρείας Ita.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών.

Η προσφορά της γερμανικής εταιρείας θεωρείται συμβατή με το διάταγμα της ιταλικής κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Ιta. Η υπογραφή της προκαταρκτικής συμφωνίας αναμένεται τον Μάρτιο και της οριστικής τον Ιούνιο.

Προ των πυλών πρόταση της Lufthansa για την χρεοκοπημένη Alitalia

Από την Άνοιξη, ήδη, η Lufthansa θα έχει καθοριστικής σημασίας συμμετοχή στις εμπορικές επιλογές της Ita, ενώ μεσοπρόθεσμα ειναι πιθανό να προχωρήσει στην αγορά της πλειοψηφίας του πακέτου μετοχών της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας, η οποία δημιουργήθηκε μετά το κλείσιμο της Alitalia.

Η συγκινητική τελευταία πτήση της Alitalia

Τίτλοι τέλους γράφτηκαν στις 15 Οκτωβρίου 2021 για την Alitalia, καθώς ύστερα από 75 χρόνια λειτουργίας η αεροπορική εταιρεία είπε «arrivederci», με την Ιταλία να αποχαιρετά και ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της.

Στην τελευταία πτήση της εταιρείας από το Κάλιαρι της Σαρδηνίας στη Ρώμη, η συγκίνηση του πληρώματος και των επιβατών ήταν εμφανής.

Η κακοδιαχείριση, οι λάθος στρατηγικές επιλογές, αλλά και η συνεχώς αυξανόμενη ανάπτυξη των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, οδήγησαν την Alitalia στην οικονομική καταστροφή. Από το 2017, εξάλλου,  ήταν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Έτσι, η Alitalia παρέδωσε στον διάδοχό της, την Ita, μια εντελώς αυτόνομη εταιρεία, που παρέλαβε το 1/4 των εργαζομένων της Alitalia και σχεδόν τα μισά αεροσκάφη.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, ούτε η Ita τα κατάφερε…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή