Η Amazon κέρδισε την Παρασκευή  μια προτεινόμενη ομαδική αγωγή που ισχυριζόταν ότι οι αυστηρές ποσοστώσεις παραγωγής της για εργάτες αποθήκης κάνουν διακρίσεις σε βάρος μεγαλύτερων εργαζομένων.

Ο δικαστής των ΗΠΑ Kandis Westmore είπε ότι η αγωγή του 2021, η οποία ισχυρίζεται ότι οι ωριαίες ποσοστώσεις του διαδικτυακού λιανοπωλητή θέτουν τους ηλικιωμένους εργαζόμενους σε υψηλότερο κίνδυνο τραυματισμού, ήταν πολύ ασαφής και δεν εντόπισε συγκεκριμένες πολιτικές που εισάγουν διακρίσεις.

Goldman Sachs: Ψαλίδι 29% στις αποδοχές του Σόλομον

Τι ισχυρίστηκε η εταιρεία

«Απλώς επειδή η σωματική δύναμη μειώνεται με την ηλικία δεν σημαίνει αυτόματα ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να τραυματιστούν ή να αποτύχουν να συμβαδίσουν με τις ποσοστώσεις», έγραψε ο Westmore.

Η εκπρόσωπος της Amazon, Barbara Agrait, σε δήλωσή της ανέφερε ότι ο ισχυρισμός ότι η εταιρεία επιβάλλει ποσοστώσεις στους εργαζομένους ήταν εσφαλμένη αντίληψη και ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν άτυπα διαλείμματα κατά τη διάρκεια των βάρδιών τους για να τεντωθούν ή να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο.

«Δεν απαιτούμε από τους υπαλλήλους να επιτύχουν συγκεκριμένες ταχύτητες παραγωγικότητας ή στόχους», είπε η Agrait. «Αξιολογούμε την απόδοση με βάση ασφαλείς και εφικτές προσδοκίες», συμπλήρωσε.

Οι δικηγόροι των εναγόντων δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό.

Η μήνυση ανέφερε ότι η Amazon απαιτεί από τους υπαλλήλους της αποθήκης να μετακινούν 150 έως 300 είδη μέσω των θέσεων εργασίας τους κάθε ώρα, ανάλογα με τα εργασιακά τους καθήκοντα. Οι εργαζόμενοι μπορεί να τιμωρηθούν ή να απολυθούν επειδή χάνουν ποσοστώσεις ή αφιερώνουν πολύ χρόνο εκτός εργασίας.

Απόρριψη της αγωγής

Η αγωγή ισχυρίστηκε ότι επειδή οι εργαζόμενοι που είναι 49 ετών και άνω είναι πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκύπτουν από πολύ επαναλαμβανόμενες κινήσεις, οι ποσοστώσεις ισοδυναμούν με διάκριση λόγω ηλικίας κατά παράβαση του νόμου της Καλιφόρνια.

Ο Westmore αποδέχτηκε την πρόταση της Amazon για απόρριψη της υπόθεσης και ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί ότι οι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να τραυματιστούν μόνο και μόνο λόγω της ηλικίας τους.

Η Amazon έχει επικριθεί από υπαλλήλους, νομοθέτες και συνδικάτα επειδή βάζει τα κέρδη πάνω από την ασφάλεια των εργαζομένων με την επιβολή των ποσοστώσεων παραγωγής.

Η Amazon, η οποία αντιμετωπίζει πρόστιμα έως και 60.000 δολαρίων, έχει δηλώσει ότι επενδύει εκατοντάδες εκατ. δολάρια ετησίως για να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή