
Περίπου δύο εβδομάδες μετά τις μαζικές απολύσεις στην Goldman Sachs, ημέρα την οποία η New York Post ονόμασε ως την «ημέρα αποκαθήλωσης του Ντέιβιντ Σόλομον», ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι ψαλιδίζει τις αποδοχές του CEO της κατά 29%.
Η απόφαση αυτή μειώνει τις συνολικές ετήσιες αποδοχές του Σόλομον στα 25 εκατομμύρια δολάρια, ενώ έναν χρόνο πριν είχε λάβει 35 εκατομμύρια δολάρια.
Όπως αναφέρεται, η τράπεζα αποφάσισε να μειώσει τον μισθό του Σόλομον εξαιτίας του «προκλητικού περιβάλλοντος», κάνει ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά στην «ισχυρή ατομική του απόδοση και την αποτελεσματική ηγεσία του».
Η μείωση αυτή ήταν η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής μεταξύ των CEO των μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ, των οποίων οι εταιρείες υπέφεραν από ξηρασία στα deals μετά το ρεκόρ του 2021.

Η αποζημίωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Morgan Stanley, James Gorman, μειώθηκε κατά 10% στα 31,5 εκατομμύρια δολάρια για το 2022. Στην JPMorgan Chase & Co, οι αμοιβές του Jamie Dimon παρέμειναν σταθερές στα 34,5 εκατομμύρια δολάρια για το 2022.
Τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της Goldman μειώθηκαν κατά 66% στα 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς η επενδυτική τραπεζική κατρακύλησε και η καταναλωτική της επιχείρηση έχασε χρήματα.
Ο Σόλομον έδωσε μια συνέντευξη στο Reuters στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, την περασμένη εβδομάδα, στην οποία τόνισε τις επιτυχίες της εταιρείας — και υποβάθμισε τις αστοχίες της. Όμως οι δύσπιστοι μέτοχοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα σχέδια του γίγαντα της Wall Street.
«Οι καλές εταιρείες θα πρέπει να επενδύουν, να καινοτομούν και να δοκιμάζουν νέα πράγματα. Και παρεμπιπτόντως, όταν το κάνουν, δεν θα τα καταφέρνουν πάντα σωστά», είπε χαρακτηριστικά ο Σόλομον.
Ψαλίδι στα μπόνους
Προ δεκαημέρου οι Financial Times είχαν γράψει ότι η oGoldman Sachs, εξετάζει τη μείωση των μπόνους για 3.000 ανώτερα στελέχη του επενδυτικού της τομέα κατά τουλάχιστον 40%.
Ο κολοσσός της Wall Street δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τις τελικές πιστώσεις μπόνους, αλλά οι περικοπές φέτος θα είναι βαθύτερες από ό,τι στις ανταγωνίστριες εταιρείες.


Latest News

Μαζική απεργία στη Γερμανία - Παραλύουν οι μεταφορές
Η απεργία είναι η μεγαλύτερη στη Γερμανία εδώ και δεκαετίες

Ο CEO της Bombardier βλέπει «καθαρούς ουρανούς» - Πώς σώθηκε η εταιρεία
«Φτάσαμε στον γκρεμό το 2020 και γυρίζουμε πίσω», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

Λουίς ντε Γκίντος – ΕΚΤ: Στη σκιά της τραπεζικής θύελλας οι αποφάσεις για τα επιτόκια
Το ερώτημα τώρα είναι πώς τα γεγονότα στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ και την Credit Suisse θα επηρεάσουν την οικονομία της ευρωζώνης, τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ

«Επιφυλακή» απέναντι στην «αυξημένη αβεβαιότητα» συνιστά η Γκεοργκίεβα
Είναι σαφές ότι οι κίνδυνοι για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα έχουν αυξηθεί, επεσήμανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ

Μπορέλ: Aυτό που χρειάζεται η αμυντική βιομηχανία είναι μία πραγματική προοπτική παραγωγής
«Μπορούμε να πούμε ότι στρατιωτικά η Ρωσία δεν έχει επιτύχει τους στόχους της» επεσήμανε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ

Γερμανικές «αλχημείες» απέναντι στη στεγαστική κρίση
Μπροστά στην χειρότερη έλλειψη αστικών κατοικιών, η κυβέρνηση της Γερμανίας προτείνει… τη μετακόμιση

Δύο μνηστήρες για την SVB
Δύο περιφερειακές τράπεζες υπέβαλαν ξεχωριστές προσφορές για τη Silicon Valley Bank

Δικαίως αντιδρούν οι Γάλλοι στην αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης;
Το γαλλικό σύστημα συνταξιοδότησης είναι γενναιόδωρο σε σχέση με άλλα, παρόλα αυτά οι Γάλλοι εξεγείρονται

Σκέψεις των ΗΠΑ για επέκταση της διευκόλυνσης δανεισμού στις τράπεζες
Όλες οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο

UBS: Έντεκα ερωτήσεις - απαντήσεις για την κρίση
Τι προβληματίζει περισσότερο τους επενδυτές εν μέσω της τραπεζικής κρίσης που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε ΗΠΑ και Ευρώπη;